AMSTERDAM - In het kader van de tentoonstelling Verdwenen industrie, die tot 1 mei is te zien, organiseert Museum Amsterdam Noord excursies door Noord op zoek naar de sporen van het nabije verleden. Zaterdag 25 maart een wandeling door het Hamerstraatgebied en het IJplein en zondag  26 maart een fietsexcursie naar de NDSM. 

Neem telefoon of tablet mee. Onderweg zullen beelden uit de tentoonstelling - en meer - op locatie worden bekeken.  Beelden van de hoogtijdagen van de maakindustrie in Noord toen de kanalen nog niet gedempt waren en de werven nog geen kantoorgebouw of hotel waren.

Excursies te voet en op de fiets

De wandeling voert via de werf van Verschure langs de Draka naar de Meeuwenlaan. Na een tussenstop bij het Wilhelminadok waar de ADM centraal staat, wordt in Restaurant Stork, de oudste fabriekshal van Noord, de Kromhoutbedrijfsfilm ‘Kracht’ uit 1927  vertoond.

De fietsexcursie gaat naar de NDSM en voert langs verschillende plekken waar werven van Noord waren, zoals De Vries Lentsch en de Ceuvel. Op de NDSM wordt een bezoek gebracht aan boord van de mijnenveger MAHU. De fietstocht eindigt bij “De Blauwdruk”, het onderkomen van ‘NDSM herleeft’. Rob Post zal daar een impressie geven van de toekomst van het NDSM gebied.

Beide excursies starten om 13.30 bij Museum Amsterdam Noord, Zamenhofstraat 28A.
Kosten 10 euro p.p. Reserveren is gewenst: reserveer@museumamsterdamnoord.nl