AMSTERDAM - Tolhuistuin en Paradiso presenteren op 14 juli Zing Nederlands Met Me voor iedereen die beter Nederlands wil leren. Dit programma vindt plaats binnen de muzikale reeks Sunday Sounds, met gratis toegankelijke live muziek in de tuin van de Tolhuistuin. Tijdens deze zangsessies van Zing Nederlands Met Me worden een uur lang Nederlandse liedjes gezongen, met als doel niet Nederlandstaligen al zingende Nederlands te leren. Ook Nederlandstaligen zijn uiteraard van harte welkom bij Zing Nederlands Met Me.


Op zondag 14 juli vindt in de tuin van de Tolhuistuin een speciale editie plaats onder begeleiding van het Popup Choir Amsterdam. Voor deze speciale editie van Zing Nederlands Met Me wordt door het Popup Choir 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' van Ramses Shaffy ingestudeerd. Ook zijn er optredens van onder andere Orchestre Partout.

Leren zingen met het Popup Choir
Het Popup Choir is een koor dat wekelijks bij elkaar komt om samen een klassieker uit de popmuziek in te studeren en te zingen. In een uur leren bezoekers de partijen, en daarna wordt het meerstemmige resultaat vastgelegd op video.

Live muziek van Orchestre Partout
Ook zal een feestelijke set verzorgd worden door leden van het Orchestre Partout, een band die bestaat uit een kleurrijke mix van muzikanten die recentelijk naar Nederland zijn gevlucht.

Zomerse muziekreeks Sunday Sounds
Zing Nederlands Met Me vindt plaats ter gelegenheid van Sunday Sounds: tot en met september is de tuin van de Tolhuistuin iedere zondag open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten in het gras of hangen op het terras met een cocktail. Op de line up van Sunday Sounds staan vele verschillende soorten muziek: van dromerige Nederlandstalige luisterliedjes van WOLKEN tot hip hop van het Ghanese talent Kwabena Awutey. Ook is een mellow music editie in combinatie met het nationaal record masseren en een grote feestelijke Braziliaanse afsluiter.