AMSTERDAM- Ruim 150.000 bezoekers zagen de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt tussen 15 juli en 15 september 2019. Het hoge bezoekersaantal is boven verwachting en grotendeels te danken aan het enthousiasme van alle kunstenaars die hebben meegedaan, hun vrienden en familieleden.

In de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt waren 575 kunstwerken te zien, met onder meer 96 versies van de Nachtwacht, 132 portretten van Rembrandt en 253 kunstwerken van kinderen. Allemaal geïnspireerd op Rembrandt. De 575 kunstwerken waren door een deskundige jury gekozen uit ruim 8.300 inzendingen.

Pieter Roelofs, hoofd schilder- en beeldhouwkunst: Lang Leve Rembrandt is een feestelijke viering van creativiteit en is een geweldig eerbetoon aan Rembrandt als kunstenaar.

Gerda Dapper, kunstenaar Lang Leve Rembrandt: Wat een energie geeft deze tentoonstelling, zoals een inzender uit Duitsland opmerkte waar ik mee stond te praten, ein Gesamtkunstwerk! We zijn allemaal vrienden geworden in deze korte tijd.

2019 – Het Jaar van Rembrandt in het Rijksmuseum

In 2019 vieren we het Jaar van Rembrandt naar aanleiding van zijn 350ste sterfdag. Het Rijksmuseum sluit dit feestelijke jaar af met de grote tentoonstelling Rembrandt-Velázquez, Nederlandse en Spaanse meesters (11 oktober 2019 t/m 19 januari 2020). Met Nederlandse en Spaanse topstukken van Rembrandt en Velázquez en hun tijdgenoten.