AMSTERDAM - Tijdens het eerste van drie uitverkochte Ziggo Dome concerten van Krezip, verraste de band hun publiek met de bekendmaking van een gloednieuw album: Sweet High. Het is het eerste studio-album van de band in ruim 12 jaar tijd en is per direct digitaal en fysiek verkrijgbaar.


Tijdens de show werd duidelijk dat de band achter de schermen niet heeft stilgezeten. Rond de klok van 22 uur maakte de band, midden in hun liveshow, aan de hand van een videoboodschap het grote nieuws bekend. Vanaf dat moment was het onaangekondigde album per direct beschikbaar via alle streamingplatformen en tevens fysiek verkrijgbaar in de Ziggo Dome en onder andere Bol.com. Met een raadselachtige radiospot vanmorgen in diverse ochtendshows en een aftellende klok op de website van de band, kwam de geruchtenmachine eerder vandaag al op gang: fans vroegen zich af: fans speculeerden over mogelijke nieuwe muziek van het zestal.

"We zijn ontzettend dankbaar dat onze comeback zo groots ontvangen is door onze fans. Het succes heeft ons muzikaal enorm geïnspireerd en voor je het wist hadden we een album bij elkaar geschreven", aldus zangeres Jacqueline Govaert. "Er was eigenlijk geen passendere wijze te bedenken dan het album uit het niets te lanceren tijdens onze concerten in de Ziggo Dome." Het album werd létterlijk gelanceerd met een explosie aan confetti met daarop een Spotify-code die gebruikers op het platform direct naar het nieuwe album verwees.

Doorbraak
Krezip brak in het jaar 2000 door na een optreden op Pinkpop waarna heel Nederland en België verslingerd raakten aan de superhit 'I Would Stay', die in beide landen de koppositie in de hitlijsten haalde. In de jaren daarna bracht de band meerdere albums uit, en scoorden ze meerdere grote hits met o.a. 'Out Of My Bed', 'All My Life' en 'Sweet Goodbyes'. In 2009 besloot de band te stoppen en gingen ze ieder hun eigen weg, maar niet voordat ze twee afscheidsshows speelden in een strak uitverkochte Heineken Music Hall (tegenwoordig AFAS Live). Begin dit jaar kondigde de band aan weer bij elkaar te komen voor een optreden op Pinkpop en deze week geeft de band drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome.