AMSTERDAM - Krezip voegt een derde show toe aan hun reeks concerten in de Ziggo Dome. Deze week werd bekend dat de populaire Nederlandse band na tien jaar een comeback maakt met nieuwe muziek, een optreden op Pinkpop en een reünieshow in de Ziggo Dome op zaterdag 26 oktober. Er bleek zoveel vraag naar kaarten dat na de eerste show, ook de tweede aangekondigde show op vrijdag 25 oktober razendsnel uitverkocht. Het derde concert vindt plaats op donderdag 24 oktober. De kaartverkoop start dinsdag 5 februari om 11:00.

Bijzondere week

De toch al zo bijzondere comeback krijgt met de toevoeging van een derde concert een gouden randje. Afgelopen maandag maakte de band bekend na tien jaar stilte weer bij elkaar te komen en dit te vieren met optredens in de Ziggo Dome en op Pinkpop. Een dag later was de band te gast bij De Wereld Draait Door, waar ze hun nieuwe single 'Lost Without You' presenteerden. Het nummer is inmiddels uitgeroepen tot TopSong bij NPO Radio 2 en Alarmschijf bij Qmusic. “Wat een bijzondere week!”, aldus Jacqueline Govaert. “We weten niet wat we meemaken de afgelopen dagen. We zijn alle zes sprakeloos. Een comeback als deze hadden we nooit durven dromen.”

Doorbraak
Krezip brak in het jaar 2000 door na een optreden op Pinkpop waarna heel Nederland en België verslingerd raakten aan de superhit ‘I Would Stay’, die in beide landen de koppositie in de hitlijsten haalde. In de jaren daarna bracht de band meerdere albums uit, en scoorden ze meerdere grote hits met o.a. ‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’ en ‘Sweet Goodbyes’. In 2009 besloot de band te stoppen en gingen ze ieder hun eigen weg, maar niet voordat ze twee afscheidsshows deden in een strak uitverkochte Heineken Music Hall (tegenwoordig AFAS Live).

Tickets
Kaarten voor Krezip in de Ziggo Dome zijn verkrijgbaar vanaf €35,- (exclusief 10 procent servicekosten en exclusief transactiekosten) via www.krezip.nl en Eventim.nl. De concerten op 25 en 26 oktober zijn volledig uitverkocht. De kaartverkoop voor het derde concert op donderdag 24 oktober start dinsdag 5 februari om 11:00 uur.