AMSTERDAM - Op 23 januari draaien er in Lab111 vier korte films van Amsterdamse makers. De vertoning viert het in 2019 gerealiseerde werk van vier opkomende filmmakers. De regisseurs: Frank Hartman, Patrick Collins, Janusz Madej en Erik Ros schreven verhalen. Ze realiseerde met behulp van enthousiaste makers hun visie. Drie van de vier films zijn gerealiseerd door het Amsterdam Filmmakers Netwerk.


Friends And family screening
De vertoning wordt georganiseerd voor vrienden en familie, cast en crew. Erik Ros: “Het is voor beginnende filmmakers lastig om werk op het grote doek vertoont te krijgen”. In Nederland worden de meeste films gerealiseerd door een hecht vervlochten groep door het filmfonds gesubsidieerde filmmakers. De mogelijkheden om tot deze groep door te dringen zijn beperkt. Veel filmmakers zijn op zoek naar andere wegen langs welke zij films kunnen maken.

Amsterdam Filmmakers (AF)
AF is een netwerk van voornamelijk Amsterdamse filmmakers die met eigen middelen films maken. De groep produceert films in wisselende samenstelling, op basis van vrijwilligheid. Het doel van dit netwerk is de ruimte te bieden om talent te ontwikkelen en om duurzaam films te ontwikkelen. Erik Ros: “Film is groepskunst. Wanneer makers de productie naar zich toe trekken, kunnen ze zich bevrijden van de bestaande beperkingen. Daarom bestaat Amsterdam Filmmakers."