AMSTERDAM - Joehoe, vrijdag is het weer Koningsdag. Wat zouden Amalia, Alexia en Ariane zijn nou eens écht leuk vinden om te doen. De ochtend in Groningen en de middag in Amsterdam? Goed idee! Hier lezen jullie alvast waar Amsterdamse kinderen hun feestje vieren.

Natúúrlijk mogen kinderen op Koningsdag gaan en staan waar ze willen, maar er zijn wel speciale 'kids only' plekken. Op kindervrijmarkten mogen volwassenen wel komen hoor, maar alleen om te kijken en te kopen. Zoals in het Vondelpark.

Amsterdam koestert kleintjes

De hekken van het Vondelpark gaan de avond voor Koningsdag dicht, en weer open om negen uur ’s ochtends. Amsterdam koestert de kleintjes, dus niet dringen bij de voordeur, s.v.p. Ook in de binnenstad zijn locaties aangewezen voor kinderen. Namelijk: Amstelveld (tot 14.00 uur) Artisplein (aanmelden bij de ingang vanaf 8.00 uur, duurt tot 13.00 uur) Frederiksplein, Sint Antoniesluis, Leliegracht aan de even zijde en Rembrandtplein.

Parken en pleinen

Ook zijn er kindervrijmarkten in het Stadspark Osdorp, Sarphatipark, Park Frankendael en in het Amstelpark. Ook op deze pleinen mogen alleen kinderen verkopen: Buikslotermeerplein (het binnenplein), Dapperplein, Het kleine plein in het winkelcentrum de Amsterdamse poort, en Plein 40-45. Op de NDSM-werf is er vanaf 9.00 uur een kindervrijmarkt in de IJ-Hallen. Boek je kraam voor de Kindervrijmarkt op www.ijhallen.nl

Kinderdingen

Op bepaalde plekken worden er extra leuke dingen voor kinderen georganiseerd. Zo is het Bredewegfestival (10.00 – 20.00 uur) in de Watergraafsmeer met de zweefmolen, knutselworkshop en poffertjeskraan een feestje! Ook In het Westerpark zijn er gratis activiteiten voor kinderen en twee open podia waar kinderen hun talenten kunnen laten zien. Het Eikenplein in de Oosterparkbuurt is het terrein van de kinderen uit Oost: buikdansen, workshops en een muziekvoorstelling.