AMSTERDAM - Waar kan je ontsnappen aan de drukte van de binnenstad en lekker chillen op Koningsdag? Laat je meevoeren over het IJ met de pont naar de kleurrijke en rauwe omgeving van de NDSM-werf. Of kom naar een van de andere plekken in Noord waar Koningsdag gevierd wordt.

NDSM

Bij de NDSM-werf vind je de Vrijhaven met het jaarlijks Koningsdagevenement met in iedere hoek van de werf iets te beleven. Nieuw dit jaar is het attractiepark Alles Kidz?! Ook is er de grootste kindervrijmarkt in de IJ-hallen. Geniet verder van Kings Spray tot Techno bij THESE GUYS, street art festival en livemuziek bij de plaatselijke horeca zoals Bistro Noord, Brasserie Brooklyn, Pllek en Noorderlicht Café. Kijk voor het volledige programma op www.NDSMVrijhaven.nl

Buikslotermeerplein

Op de binnenring van het Buikslotermeerplein is er een grote kindervrijmarkt waar kids helemaal los kunnen gaan met het verkopen van hun oude speelgoed of zelfgemaakte spulletjes. Bij de cafés La Rosa en Grand café ’t Plein is er livemuziek.

Nieuwendammerdijk

Proef de dorpse sfeer met Koningsdag op de oude Waterlanderzeedijk. Ook dit jaar is er weer gezellige livemuziek en een kinderspringkussen bij café ’t Sluisje aan de Nieuwendammerdijk.

Nog meer Koningsdagpret

Verder zijn er nog allerlei Koningsdagvrijmarkten en gezelligheid bij de Van der Pek, Zonneplein, Banneplein, Molenwijk, Purmerplein, Waterlandplein en landelijk Noord.