AMSTERDAM - Koningsdag wordt natuurlijk ook in Nieuw-West gevierd. Zoals gewoonlijk mag overal, tenzij anders is aangegeven, vrijmarkt worden gehouden. Daar kunt u al uw overbodige spulletjes aanbieden. Deze plekken zijn alleen voor kinderen: Plein ‘40 - ‘45, Tussenmeer 1 &2 en Stadspark Tussenmeer. Hier mogen alleen kinderen hun speelgoed verkopen en hun kunsten vertonen.

Sloten

In het dorp Sloten organiseert de oranjevereniging traditioneel weer het jaarlijkse oranjefeest met ringsteken (op de fiets en te paard), diverse optredens van onder meer Coco de clown, een suikerspinnenkraam en een kinderboerderij.

Een paar regels

Om alles goed te laten verlopen heeft de gemeente een aantal regels vastgesteld voor de vrijmarkt. Zo mag voor een winkel vrijmarkt worden gehouden zolang de ingang van de winkel vrij blijft. Levende dieren mogen niet worden verkocht en particulieren mogen alleen frisdrank verkopen (in blikjes of plastic flesjes). Vlees, vis en zuivelproducten mogen niet worden verkocht.

Afval

De gemeente doet er weer alles aan om de stad zo snel mogelijk schoon te krijgen. U kunt daarbij een handje helpen door uw afval in de afvalbakken te gooien en niet-verkochte spullen weer naar huis te nemen.

Alle informatie over Koningsdag in Amsterdam is te vinden op www.amsterdam.nl

Maak er een mooi feest van!