In de Stopera ziet u vanaf dinsdag 6 december de confronterende (scrabblewoord:) kerstinstallatie-expositie Winter Wonder Wasteland. Het doel van de expositie is: aandacht voor rondzwervend afval in Amsterdam.

Op de wal, in de grachten en in het IJ, overal ligt wel troep, afval en zooi. Van 6 december 2016 tot 6 januari 2017 ziet u bij de expo Winter Wonder Wasteland wát voor troep, afval en zooi, en wat daar vervolgens nog mee te doen valt. Feestelijke kersdecoraties maken en dat in een kerstboom hangen, bijvoorbeeld. Overeind blijft echter: afval is nooit ok.

Fietszadel als feestelijke decoratie

Amsterdam gaf aan de Plastic Soup Foundation en het Engelse kunstenaarsduo Dirty Beach de opdracht om met afval uit de grachten en het IJ een Winter Wonder Wasteland te creëren. Het verzamelde afval werd gereinigd en op artistieke wijze wonderlijk ‘hergebruikt’ als kerstboomversiering. Ook fietszadels kunnen decoratief gezien een geweldige feestrol vervullen. Komt dat zien.

Amsterdam Schoon

De ludieke en confronterende kerstinstallatie maakt deel uit het van het project ‘Amsterdam Schoon’. Het project streeft ernaar om de stad na evenementen als Koningsdag en EuroPride binnen 24 uur zo goed als schoon te hebben.

Zie: www.amsterdam.nl/afval

Expositie waar en wanneer?

Winter Wonder Wasteland bezoekt u van dinsdag 6 december 2016 tot 6 januari 2017 dagelijks van 7 uur ’s ochtend ’s tot 11 uur ’s avonds.

Locatie: Stopera, Amstel 1, ingang Amstel, Amsterdam.