AMSTERDAM - Zondag 21 mei van 12.00 – 17.00 uur is er een feestelijke middag voor alle bewoners van de Kolenkitbuurt bij de voormalige Bos en Lommerschool, Flierefluiterpad 15. Er is van alles te beleven en te doen. De toegang is gratis.

Omdat de Bos en Lommerschool per 1 mei verhuisd is naar hun nieuwe locatie in de nieuwbouw bij de Nannostraat, staat de school op de oude locatie aan het Flierefluiterpad 15 leeg. Een mooie locatie om een feestelijke middag te organiseren. Zowel buiten op het plein voor de school, als binnen.

Wat is er te beleven?
Er is muziek, er zijn hapjes gemaakt door bewoners, een open podium voor jong en oud, een rommelmarkt, informatiemarkt, inspirerende en creatieve workshops voor bewoners, kinderactiviteiten in de speeltuin, en meer info over alle bouwprojecten en werkzaamheden  in de Kolenkitbuurt.

Waarom?
De afgelopen jaren is er veel gerenoveerd en gebouwd in de Kolenkitbuurt. Een groot gedeelte van de vernieuwing van de buurt is al voltooid, maar er wordt ook nog volop gebouwd. Ook de straten worden opnieuw ingericht. Nu de vernieuwing steeds zichtbaarder wordt, is het tijd voor een leuke middag voor alle bewoners uit de Kolenkitbuurt. Tijdens deze middag kunt ook meer informatie krijgen over alle bouwprojecten en de rest vernieuwingsplannen van de buurt.

Gratis goodiebag
Bovendien kan ieder huishouden uit de Kolenkitbuurt tijdens deze middag een gratis goodiebag ophalen. Zo lang de voorraad strekt op=op.

Het Kolenkitfestival wordt mogelijk gemaakt door:
Stadsdeel West, ABC Alliantie Welzijn, Kolenkit.info, Eigen Haard, Stadgenoot, Rochdale, ZID Theater, WOW Amsterdam, Operatie Periscoop.