AMSTERDAM - In Studio/K vindt zondag 19 november van 12.00 tot 17.30 uur het eerste Kinderrechten Festival van Amsterdam plaats. Met een groot feest wordt gevierd dat kinderen speciale rechten hebben!

Hoe maken we de wereld voor alle kinderen beter en veiliger? Dit gaan we leren in workshops en een debat met kinderen, ouders, jongeren, gastdocenten en beleidsmakers. Hebben alle kinderen in Nederland onderdak, onderwijs, gezondheidszorg en familiehereniging? Kunnen ze allen een paspoort krijgen? Worden ze beschermd tegen geweld, pesten en discriminatie?

Kom je ook?

Op dit eerste Kinderrechtenfestival wordt speciaal gekeken naar kinderen op de vlucht die hier onderdak zoeken. Met workshops, debat, theater, muziek, spelletjes en nog veel meer belooft het een vrolijke en kleurrijke dag te worden. Toegang is gratis.

Organisatie

Het kinderrechtenfestival is een samenwerking van Comité 21 maart, Unicef, Defense for Children, de Kinderombudsvrouw, de Schaakschool, diverse betrokken scholen en bewoners uit de wijk en gemeente Amsterdam, Stadsdeel Oost.

Meer info

Zie facebookevent: https://www.facebook.com/events/1379465888846076/.