AMSTERDAM - Op 29 januari 2017 vindt voor de derde keer het Kinderkorenfestival plaats in Nationale Opera & Ballet. Deze dag biedt een kennismaking met de kunstvorm opera door middel van workshops spel, beweging en theater. Ook krijgen de deelnemers een kijkje achter de schermen.
Tijdens een Grande Finale presenteren de kinderkoren zich gezamenlijk op het podium, met een heel nieuw korenlied. Dit korenlied wordt speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Robbert-Jan Henkes en Erik Bindervoet en gecomponeerd door Micha Hamel. De regie is in handen van Marleen van der Wolde, Michiel Rozendal is muzikaal leider.
Tijdens de kinderkorendag doen de kinderen ook workshops. Het thema van die workshops is plastic afval - daarmee wordt een monster geknutseld dat een rol speelt in de jeugdopera Hondenhartje (première 13 mei 2017). De workshops worden gegeven door WastedLab, een 'buurtlaboratorium voor het recyclen van plastic afval'.

Op zondag 11 januari 2015 vond de allereerste editie van het Kinderkorenfestival plaats. In totaal namen 16 enthousiaste kinderkoren uit het hele land aan deze bijzonder dag deel.