AMSTERDAM - Kinderen aan het lezen krijgen én naar buiten, op zoek naar Amsterdamse dieren. Dat wil Liedewij Loorbach bereiken met haar boek Amsterdamse Beestenboel. Dankzij een geslaagde crowdfundingsactie kunnen 1400 Amsterdamse kinderen met een Stadspas het boek vanaf maandag 24 juli gratis ophalen bij de OBA-vestiging in hun wijk.

Amsterdamse Beestenboel is een boek over wilde dieren in Amsterdam voor alle Amsterdamse kinderen. Met dit boek wil Liedewij Loorbach kinderen (nog meer) laten houden van boeken. En ze wil ze de natuur in krijgen: vieze kleren en natte haren.

In het boek staan ook kaarten van alle grote parken van Amsterdam waar op staat waar je welk dier kan vinden. De kaarten kwamen tot stand met hulp van de stadsecologen.

Gratis voor 1400 kinderen met een Stadspas

Voor 1400 kinderen met een Stadspas is er een mooie verrassing: zij krijgen het boek gratis, dankzij een crowdfunding campagne. Wie de afgelopen tijd voor zichzelf een boek reserveerde, doneerde er meteen een aan een kind met een Stadspas. Vanaf 24 juli mogen de kinderen hun boek ophalen bij de OBA-vestiging in hun wijk.