AMSTERDAM - Wat ze onder de rivieren kunnen, kan de Spaarndammerbuurt nog beter. Op vrijdag 17 februari is het kindercarnaval in de Spaarndammerbuurt. Ook ‘grote’ kinderen kunnen even meedoen in het feestgedruis tijdens de lange polonaise vanaf het Suikerplein door de Spaarndammerstraat, de Nova Zemblastraat, de Spitsbergenstraat, terug naar het Suikerplein.

Het hele feestelijke gebeuren begint om 14.00 uur voor kinderen van de Elisabeth Paulusschool. Zij worden met een brassband opgehaald van school. Kinderen die nog niet verkleed naar school waren gekomen kunnen op het Suikerplein vervolgens geschminkt worden.

Om 14.10 verwelkomt stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester Prins Carnaval op het Suikerplein (Toverbal). Daarna start de langste polonaise.

Van 15.00 uur tot 16.00 uur zijn er op het Suikerplein sport en spel activiteiten. Er is een springkussen en een pannakooi.

Tijdens het kindercarnaval is er speciale aandacht voor het watersportcentrum van Ad van Deventer. Er zijn meer vrijwilligers nodig om de kinderen bij het kanoën en waterfietsen te begeleiden. Bent u geïnteresseerd? Neem even contact op met uw gebiedsmakelaar Els Visser via elsvisser@amsterdam.nl, zij brengt u in contact met Ad.