AMSTERDAM - Op maandag 26 februari 2018 vindt de Keep an Eye Masterclass onder leiding van Herman van Veen plaats. Het is de tweede in de reeks masterclasses die aan de deelnemers aan de AKF Sonneveldprijs 2018 worden gegeven.

Herman van Veen gaat aan het werk met het eigen materiaal van de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs. Het publiek is hiervan getuige en aansluitend is er voor hen ruim de tijd om aan Herman van Veen vragen stellen over zijn werk, ‘het vak’ en meer.

Keep an Eye Masterclasses

Met ingang van 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival dankzij de inzet van het Prins Bernhard Cultuurfonds samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs. In de periode van januari tot en met april 2018 werken de deelnemers aan het concours, op weg naar de halve finale, aan hun artistieke ontwikkeling. Tijdens deze intensieve masterclass serie wordt de ontwikkeling van kleinkunsttalent op zowel artistiek- als zakelijk vlak gestimuleerd.

Herman van Veen

Herman van Veen (Utrecht, 1945) studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma Harlekijn. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt hij zijn voorstellingen in vijf talen. In 1979 werd het prentenboek Alfred J. Kwak uitgebracht, waarvan in 1989 een tot cult geworden 52-delige animatieserie gemaakt werd die wereldwijd te zien was. Van zijn hand verschenen tot op heden 184 cd's, 21 dvd's, een zeventigtal boeken, tientallen scenario's voor onder meer door hem zelf geregisseerde speelfilms.

Van Veen was drager van de Louis Davidsring die hij in 1976 uit handen van Wim Kan mocht ontvangen en in 2015 doorgaf aan Claudia de Breij. Daarnaast ontving hij vele onderscheidingen voor zijn omvangrijke oeuvre.

Meer informatie en reserveren

- Datum: maandag 26 februari 2018

- Tijd: 13.30 uur – 18.00 uur

- Locatie: Herman van Veen Arts Center, Landgoed de Paltz 1, Soest

- Kosten: € 7,50, vooraf reserveren noodzakelijk via info@amsterdamskleinkunstfestival.nl

(NB. deze masterclass is besloten en alleen toegankelijk voor studenten aan een theateropleiding en theatermakers)

www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

www.keepaneye.nl