AMSTERDAM - Op zaterdag 11 & zondag 12 september 2021 barst in Tolhuistuin Amsterdam de zesde editie van het KinderMuziekFestival los. Het KinderMuziekFestival heeft zich de afgelopen edities ontpopt als het ‘leukste oudervriendelijke kinderfestival van Nederland’, voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze editie staat geheel in het teken van een muzikale ontdekkingsreis door de stadsjungle, waarbij kinderen op expeditie gaan langs nieuwe muzikale werelden en de natuur in de tuin. Het festival onderscheidt zich door ‘volwassen’ te programmeren voor kinderen, in de overtuiging dat het muzikale gehoor van kinderen nog te vaak wordt onderschat. Dit jaar maken o.a. de Nederlandstalige chansons van Janne & de Vogels, de verrassende straattheatervoorstelling Acrocordion met een combinatie van halsbrekende acrobatiek en virtuoos accordeonspel en de swingende popliedjes uit alle windstreken én de Amsterdamse Jordaan van Samba Salad op het programma.

De organisatie kiest opnieuw voor een speelse corona-proof aanpak, waarbij ouders en kinderen in groepjes, met een expeditieleider en volgens timeslots het festivalterrein betreden. Bij het bestellen van het ticket, bepaal je als bezoeker zelf een timeslot van 2,5 uur, dat bestaat uit 3 muzikale en theatrale optredens en een expeditie door de weelderige tuin. Daar kan worden deelgenomen aan diverse activiteiten en worden genoten van een hapje en een drankje. Het KinderMuziekFestival is toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar. Binnenkort worden meer namen bekend gemaakt en de ticketverkoop is nu van start via www.kindermuziekfestival.nl

Een muzikale ontdekkingsreis door de stadsjungle
Voor de zesde editie van het KinderMuziekFestival kiest de organisatie voor het thema ‘Op muzikale ontdekkingsreis door de stadsjungle’. Het wordt verwerkt in alle facetten van het festival. Van de programmering tot de aankleding, van de workshops en knutselactiviteiten tot het paspoort dat de bezoekers bij de ingang krijgen uitgereikt en die boordevol kijk- en doe-opdrachten staat. Bij het betreden van het festivalterrein kiezen de kinderen hun eigen ontdekkingsreizigersnaam en de expeditie kan beginnen. Uiteraard ligt de focus op de optredens, maar ook de tuin vormt een nog onontdekte stadsjungle, waar de plaatselijke flora en fauna gespot kan worden en waar je muziekworkshops kan volgen bij Gabriella Munier, kan swingen in de silent disco met DJ Suzanne Alt en kan knutselen bij Chaos producties.

KinderMuziekFestival neemt kinderen serieus
De organisatie van het KinderMuziekFestival, die in de harde kern bestaat uit Herman Link, Rita Iny en hun dochter Maya Link, die met elkaar ook sinds jaar en dag kindertheater en -muziek maken, neemt hun bezoekers vanaf de kleinsten van 3 jaar heel serieus. Zij geloven dat kinderen vaak onderschat worden als het gaat om muzikaal gehoor. Ook voor dit jaar maken bekende namen die je normaalgesproken in het volwassenencircuit tegenkomt en avontuurlijke artiesten met zeer uiteenlopende muzikale achtergronden en stijlen hun opwachting. Een kleine greep uit de programmering van 2021:Janne & de Vogels
Met haar nieuwe groep Janne & De Vogels zoekt de veelzijdige Janne Schra opnieuw het avontuur. Ze speelt met haar virtuoze band – speciaal voor het KinderMuziekFestival – een greep uit de parels van de Nederlandse muziek van de vorige eeuw. Maar óók voor het eerst haar eigen spiksplinternieuwe Nederlandstalige chansons met wortels in de jazz en gipsymuziek. Ze zet met haar miniconcert een sfeer neer van die van een klein art-deco theatertje met een piano, kandelaars, kristallen glazen en een donkere glitterjurk.

Steven & Fiora – ACROCORDION
Grappig, verbazingwekkend en ontroerend. Een Nederlandse accordeoniste speelt en zingt een mooi lied voor het publiek, totdat ze onderbroken wordt door een Afrikaanse acrobaat die gekke sprongen en grapjes maakt en het publiek probeert te imponeren. Ze dagen elkaar uit. Hij danst op haar muziek, zij begeleidt zijn sprongen. Ze willen meer en meer en uiteindelijk combineert het duo acrobatiek en accordeon. Een energieke, interactieve, humoristische act vol verbazingwekkende Afrikaanse acrobatiek, Europese accordeonmuziek, dans, humor, ontroering en romantiek! Een unieke en bijzondere samenwerking tussen een Keniaanse acrobaat en een Nederlandse accordeoniste.

Samba Salad – Hak op de Tak
Een unieke combinatie van (internationale) podiumkunstenaars uit de Nederlandse jeugdtheater- en flamencowereld. In de Peña van Antonio en Carmen wordt het publiek van harte uitgenodigd om mee te doen in een aanstekelijke mix van Alegrias, Rumbas en Bulerias met verrassende uitstapjes naar Cubaanse- Arabische-, Salsa muziekstijlen en zelfs de Amsterdamse Jordaan! Alles gebracht met humor, poëzie en oprecht enthousiasme.

De komende weken maakt het festival steeds nieuwe namen bekend. Om op de hoogte te blijven volg je KinderMuziekFestival op social media via @kindermuziekfestival of schrijf je je via de website in op de nieuwsbrief.

KinderMuziekFestival
Zo 11 & zo 12 september 2021
Tolhuistuin, Amsterdam
Leeftijd vanaf 3 jaar
Volwassenen €16,50
Kinderen €11,50
Volwassenen Stadspas Amsterdam €14,-
Kinderen Stadspas Amsterdam €9,-
Tickets: www.kindermuziekfestival.nl
Een kaartje geeft je 2,5 uur toegang tot het festivalterrein en biedt 3 optredens en diverse activiteiten