AMSTERDAM - Op vrijdag 27 april kleurt Amsterdam weer oranje en dat betekent natuurlijk dat er lekker gefeest kan worden. Er zijn vijf grote evenementen op verschillende plekken aan de randen van de stad. Op donderdag 8 februari start hiervoor om 12.00 uur 's middags de kaartverkoop.

De online verkoop sluit op vrijdag 27 april om 11.00 uur ‘s ochtends. Er worden geen tickets aan de deur verkocht.

Locaties

De locaties waar dit jaar grote evenementen plaatsvinden zijn:

  • Loveland van Oranje - Meerpark
  • Oranjebloesem - Pampuslaan (Blijburg aan Zee)
  • Kingsland Festival - RAI
  • Apenkooi Koninginnedag - Olympisch Gebied
  • Urban Music Festival - Turbinestraat

Reisadvies

De organisatoren, gemeente, politie en vervoerders (NS en GVB) doen er ook dit jaar alles aan om ervoor te zorgen dat u op een goede manier naar het feest en weer naar huis kunt komen. We verzoeken u vriendelijk het reisadvies op te volgen dat u via de evenementenorganisatie ontvangt.

Feest voor iedereen

Grote evenementen mogen, net als voorgaande jaren, alleen plaatsvinden buiten de binnenstad. Die maatregel is voor het eerst genomen in 2012 om overlast tegen te gaan, de drukte beter te spreiden en Koningsdag weer een feest te laten zijn voor Amsterdammers. Er worden dit jaar natuurlijk weer op veel plekken in de stad vrijmarkten georganiseerd, en er zijn verspreid door de stad kleinere evenementen. Zo blijft Koningsdag een feest voor iedereen.