Amsterdam - Op vrijdag 1 juni 2018 start de kaartverkoop voor álle concerten in Het Koninklijk Concertgebouw in het nieuwe seizoen. Het complete overzicht, met daarin het aanbod van alle concertorganisatoren, is online te bekijken via de website van Het Concertgebouw. Voor recent bijgeboekte concerten is een aparte webpagina ontwikkeld.

Het programma van de Eigen Programmering van Het Concertgebouw in seizoen 2018-2019 telt honderden klassieke concerten. Wereldberoemde dirigenten als Valery Gergiev en Mariss Jansons staan voor hun eigen symfonieorkesten, maar ook topsolisten als Murray Perahia, Renée Fleming en Janine Jansen komen in Amsterdam optreden.

Naast een uitgebreid klassiek programma biedt Het Concertgebouw een gevarieerd en actueel aanbod uit andere genres. Ook voor deze concerten van onder anderen Graham Gouldman (10cc), Mathilde Santing, het Philippe Lemm Trio, Niki Jacobs, Maartje Meijer en Clean Pete begint de kaartverkoop op 1 juni, net als voor het Ud Festival in november 2018. Het Jazz Orchestra van Het Concertgebouw en zangeres Fay Claassen brengen op 1 oktober 2018 een muzikale ode aan het Nederlandse lied met o.a. Benjamin Herman en Rob de Nijs.