AMSTERDAM - Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft een nieuw lid van de Raad van Toezicht benoemd: Jos van Rooijen, ervaren toezichthouder van zowel semipublieke als beursgenoteerde organisaties.

De Raad van Toezicht heeft voorafgaand het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam en de interim-directeur van het Stedelijk Museum, Jan Willem Sieburgh, in de benoeming gekend. Sieburgh is blij met de versterking en dat Jos van Rooijen zitting wil nemen in de Raad. De benoeming gaat per direct in.

De Raad heeft gekozen voor Van Rooijen vanwege zijn stevige financiële achtergrond en zijn ruime ervaring in zowel de publieke als de private sector. Madeleine de Cock Buning, voorzitter a.i. van de Raad van Toezicht: ‘Jos van Rooijen is een grote aanwinst voor de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum. Met zijn ruime toezichthoudende ervaring, zijn analytische vermogen en zijn verbondenheid met het museum is Jos als geen ander in staat de Raad te versterken op weg naar de toekomst.’

Jos van Rooijen: ‘Mijn band met het Stedelijk Museum Amsterdam stamt al uit mijn lagere schooltijd, toen ik tijdens museumlessen kennis maakte met het museum. Sindsdien bezoek ik het Stedelijk geregeld. Vanwege het belang dat ik zie van kunst en cultuur voor onze samenleving, lever ik vanuit mijn professionele achtergrond graag een bijdrage aan de continuïteit van het museum.’

Van Rooijen was CFO en lid van de raad van bestuur van Air Traffic Control The Netherlands en werkzaam als financieel directeur en CFO bij verschillende bedrijven waaronder Getronics Pink Roccade en Time Warner Inc. Tegenwoordig is hij lid van de raad van commissarissen en voorzitter audit committee van zorgorganisatie Beweging 3.0, lid Raad van Toezicht en lid audit committee van De Haagse Hogeschool, lid van de raad van commissarissen en voorzitter audit committee van Humanitas Huisvesting, lid Raad van Toezicht en lid audit committee van Ziekenhuis Groep Twente.

De leden van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum zijn per 1 januari 2018: Cees de Bruin, Ronald Hans, Rita Kersting, Willem de Rooij, Joyce Sylvester en Madeleine de Cock Buning (voorzitter a.i.).