AMSTERDAM - Wëreldbänd (Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Sanne van Delft en Jon Bittman) ontvangt de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2017/2018. Dat heeft de jury vandaag bekendgemaakt. Ze krijgen de prijs voor hun voorstelling Släpstick. De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 28 mei a.s. om 16.00 uur in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Uit het juryrapport:
‘De Wëreldbänd staat garant voor een hoog amusementsniveau, muzikale wereldklasse, inventiviteit, vakmanschap, passie en ambitie, maar bovenal plezier. Samen zijn deze begaafde multi-instrumentalisten meer dan de som der delen en met de muzikale humoristische taal die zij spreken, maken zij de wereld tot hun podium.’

De Johan Kaart Prijs
De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker/regisseur/acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De naam is ontleend aan acteur Johan Kaart die gedurende zijn hele carrière met grote toewijding rollen in blijspelen, kluchten en musicals heeft gespeeld. Daarmee mag hij tot een van de grootste vertegenwoordigers van het amusementsgenre worden gerekend. De winnaar ontvangt een beeld van Johan Kaart, vervaardigd door de kunstenaar Pieter de Monchy.

De Johan Kaart Prijs kent inmiddels een rijke traditie met gerenommeerde winnaars als Adèle Bloemendaal, Mary Dresselhuys, André van Duin, Youp van ’t Hek, Jon van Eerd en Jenny Arean. Winnaars van de laatste jaren zijn Plien en Bianca, Alex Klaasen, Simone Kleinsma en Huub Stapel

Het DeLaMar Theater is sinds zeven jaar het huistheater van de Johan Kaart Prijs. De prijs wordt aldaar jaarlijks uitgereikt als feestelijke afsluiting van het theaterseizoen.

De jury van de Johan Kaart Prijs 2018 bestaat uit: Charles Droste (voorzitter), André van Duin, Katja Brenninkmeijer, Edwin van Balken, Esther Kleuver en Frank Houtappels.

www.johankaartprijs.nl

Uitreiking maandag 28 mei 2018 in het DeLaMar Theater in Amsterdam