AMSTERDAM - Naar goed voorbeeld uit New York en Londen lanceert Internationaal Theater Amsterdam (ITA) in samenwerking met cultureel adviesbureau Dixon & De Jaeger de Junior Board. Deze commissie bestaat uit zeven getalenteerde millennials met verschillende achtergronden vanuit bedrijven als Rabobank Amsterdam, Clifford Chance, Novamedia, ABN AMRO en EndemolShine. Gedurende 1 jaar zet de Junior Board haar expertise en enthousiasme in om ITA concreet verder te helpen op gebieden als social impact, cultureel ondernemerschap, governance en theaterbeleving. De boardleden krijgen op hun beurt de kans om, door het unieke omringende leertraject, hun (bedrijfsmatige) scope te verbreden, zich persoonlijk verder te ontwikkelen en maatschappelijke impact te genereren. De Junior Board is op 6 maart op het podium van de Grote Zaal gelanceerd.

Junior Board
De Junior Board is een jaar lang intensief betrokken bij de bedrijfsvoering en ambities van ITA. Vanuit Raad van Toezicht, directie en MT worden real life casussen aangebracht. Onderwerpen en thema’s waar ITA vraagstukken heeft en waar fikse doelstellingen voor zijn geformuleerd. Het is aan de Junior Board om ITA te adviseren èn om dit vervolgens ook succesvol te (helpen) implementeren. Bram de Jaeger (managing director Dixon & De Jaeger):"Millennials willen meer dan andere generaties betekenisvol leven. Tegelijkertijd zijn non-profitinstellingen zoekende naar nieuwe vormen van ondernemerschap en verjongende strategieën. En het bedrijfsleven wil haar talent boeien en waardevolle invulling geven aan maatschappelijke betrokkenheid. Het Junior Board-programma verbindt dit alles op unieke wijze."

Ivo van Hove over de Junior Board
“Het Talent Center van ITA trekt jonge, talentvolle mensen uit binnen- en buitenland die ervaring willen opdoen. ITA trekt veel stagiairs, jonge professionals en toptalent naar de organisatie. Van regie tot techniek, op alle vlakken stromen jonge mensen de organisatie binnen. Zij leren niet alleen van ons, maar wij ook van hen. Zo blijft ITA zelf ook open staan voor nieuwe ontwikkelingen en de creatieve ideeën die deze talenten meebrengen.”

Samenstelling Junior Board 2019
De ITA Junior Board 2019 is als volgt samengesteld: Anne Groven (Campagneleider/marketeer), Floor van der Heijden (Sustainability Advisor), Johan Veen (Business Affairs Manager), Cleon Reeder (Private Banker), Joni Koch (Associate Energy EMEA), Charlotte Spierings (advocaat) en Rachel Pouwer (Corporate Governance Analyst).