AMSTERDAM - Uitdagingen en keuzes, we hebben er allemaal mee te maken. Waar je ook bent, wie je ook bent. Op vrijdagavond 22 september delen zes Inspiring ladies of color hun persoonlijke verhaal in theater Zonnehuis te Amsterdam. Deinspiring ladies of color zijn afkomstig uit Suriname, Ghana en Kaapverdië, en zullen vertellen over tegenslagen maar vooral ook over overwinningen in hun leven als gekleurde vrouw in Nederland en in de wereld. Zo heeft Sonya Dias als missie het zichtbaar maken van de Kaapverdische gemeenschap in Nederland, die tot op heden als stille migranten werden gezien. Anita Abaisa is oprichtster van de Facebook community Black Ladies Talk. Het platform voor vrouwen van Afrikaanse diaspora heeft meer dan 18.000 leden in binnen en buitenland. Haar initiatief combineerde ze met haar deeltijd studie Toegepaste Psychologie en fulltime baan. Ze won de Echo award categorie HBO en de Brase dey Young Talent award.

Bezoekers krijgen antwoord op de vraag hoe de inspiring ladies of color gekomen zijn waar ze nu zijn. Ze geven inzicht in hun ervaringen en delen een persoonlijke boodschap aan de wereld. Het belooft een inspirerende avond te worden voor eenieder die belangstelling heeft voor verhalen uit andere culturen. Het Inspiring speaking event kende op 30 juni haar vuurdoop in Nederland. CLIP Training & Consultancy, die de organisatie van het event op zich neemt, heeft in Suriname echter al meerdere, zeer succesvolle Inspiring Speaking events georganiseerd. Zo stonden daar behalve volwassen vrouwen, ook al eens acht jongeren op het podium die veel wisten los te maken bij het grote publiek. Aankomende november staan er in Paramaribo 8 Inspirerende mannen van Suriname die hun verhaal gaan delen.

Het Inspiring ladies of color speaking event vindt plaats op vrijdag 22 september in theater Zonnehuis te Amsterdam en is open voor bezoekers van alle rangen, standen, kleuren en voorkeuren. Na afloop van het event is er de mogelijkheid te netwerken met andere aanwezigen. Tickets kosten €29,50 en zijn nog verkrijgbaar via https://clipevents.paydro.com/.