AMSTERDAM - 30 Maart opent in de Boswinkel van het Amsterdamse Bos de expositie van het beeldend kunstenaarsduo JetZet. Geïnspireerd door kunst en het drinken van kraanwater maken zij glazen flessen met een kunstzinnige afbeelding die je alleen ziet als je door de binnenkant van de fles kijkt.

Wereldkwaliteit

'Inspiratie uit een flesje', zo noemen beeldend kunstenaars Jet Broekstra en Liezette Gerrits hun project. 'In Nederland hebben we bijna de beste kwaliteit kraanwater van de wereld. Voor een fractie van de prijs van supermarktwater. Hierdoor is het niet alleen goedkoper en mooier dan supermarktwater, het is ook beter voor het milieu.' Begrippen als duurzaamheid door hergebruik, inspiratie en beleving staan aan de basis van het idee en ontwerp van hun kunstzinnige flessen.

Waterhappen

Het Amsterdamse Bos organiseert jaarlijks diverse tentoonstellingen. Speciaal voor het Amsterdamse Bos maakte JetZet een unieke opstelling waarin het geheel van flessen, achtergrond en presentatiemeubel samensmelten tot één kunstwerk.

Met de expositie en verkoop van de flessen in de Boswinkel van het Amsterdamse Bos, wordt de aandacht gevestigd op het bijzondere karakter van het Nederlandse kraanwater. De gemeente Amsterdam stimuleert het drinken van gewoon kraanwater. In het Amsterdamse Bos zijn de afgelopen jaren om die reden 22 waterhappers geplaatst.

Te koop in de Boswinkel

Je kunt een flesje inspiratiebronwater in De Boswinkel kopen, vul het met bronwater uit de kraan, zet het op de schouw en het zal je blijven inspireren. Als object zinnenstrelend, als gebruiksvoorwerp een herbruikbaar kunstwerk met een boodschap.

Meer informatie

Voor meer informatie over het inspiratiebronwater, kijk op www.inspiratiebronwater.nl.