AMSTERDAM - Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis is er vanaf vandaag een Nederlands-Marokkaanse goochelaar! Hamza Karimi (Magic Nape) is op 18-jarige leeftijd begonnen met goochelen en is inmiddels niet meer weg te denken uit de goochel en entertainment wereld. Hamza heeft al tientallen shows geproduceerd, uitverkocht en gespeeld.

Door zijn sterke aanwezigheid op social media platformen zoals Instagram en Tiktok heeft hij een betrouwbare band opgebouwd met zijn volgers die bekend staan als de "Onefam."

Zijn harde werk is gisteren op 14 februari 2022 beloond met een award tijdens De Young Amsterdam Awards, in de categorie Kunst en Cultuur.

Hamza Karimi (Nador, 1998) begon zijn carrière met het geven van kleine straatshows in Amsterdam. Zijn doel was om mensen te entertainen, te helpen en een bijzondere ervaring te laten beleven. Hierdoor snakte hij naar meer en kwam in contact met gerenomeerde artiesten zoals Hans Klok en Rasti Rostelli. Optredens deed hij voor en samen met o.a. Het Rijksmuseum, Boef, Bizzey, Rasti Rostelli en vele andere. Hamza leerde het vak door Youtube filmpjes te kijken en zich te verdiepen in goochelboeken.
Toen hij genoeg in zijn repertoire had besloot hij een show te geven in een uitverkochte zaal van Podium Mozaïek. Kort daarna heeft hij ondanks COVID-19 toch nog een tour kunnen geven door Nederland, welke volledig was uitverkocht. "Ik wil goochelen toegankelijk maken voor de mainstream, dat is mijn ultieme doel", aldus Hamza.
De eerste Nederlandse-Marokkaanse goochelaar kan hij met volle trots zeggen.