AMSTERDAM - In een prachtig winters decor hebben de voorzitters van Stichting Ice*Amsterdam, stadsdeelvoorzitter Zuid Sebastiaan Capel en de artiesten van Pasta E Basta vanmiddag het startschot gegeven voor een nieuw seizoen Ice*Amsterdam. Van 17 november ’18 tot & met 3 februari 2019 kunnen bezoekers op het Museumplein weer genieten van de ultieme wintersfeer, het prachtige uitzicht met de replica van ‘De Magere Brug’ en natuurlijke de heerlijke winterse lekkernijen.

Om 16:00 ging de opening officieel van start. Op informele wijze vroeg presentator Raoul de heer Capel zijn schaatservaringen te delen, waarna hij eveneens vertelde wat het event voor de stad Amsterdam betekend. Vervolgens verraste muziekgroep Pasta E Basta het publiek en de pers met een bijzonder muzikale flashmob. Na het spetterende optreden, werd de baan officieel en natuurlijk feestelijk onthuld.

‘’Ice*Amsterdam zorgt al 6 jaar op rij voor het ultieme wintergevoel. Dit jaar richten wij ons nog meer op de aloude Amsterdamse schaatstraditie (sinds 1883), daarnaast hebben we een uitgebreid activiteitenprogramma op planning staan, waarmee we ons specifiek richten op de buurtbewoners. Kortom, dit seizoen zorgen we voor nog meer Amsterdamse gezelligheid & nog meer sfeer op en rondom de ijsbaan", aldus Pim Pronk, voorzitter van de Stichting Ice*Amsterdam.