AMSTERDAM - Na een speelreeks vorige maand keert 'publiekslieveling' Husbands and wives terug naar Internationaal Theater Amsterdam. 13 – 24 februari 2019 is de succesvoorstelling van de Australische regisseur Simon Stone opnieuw te zien. Hij regisseerde eerder Medea en Ibsen huis bij ITA. De cast van Husbands and wives, naar het scenario van Woody Allen, bestaat uit Hélène Devos, Marieke Heebink, Robert de Hoog, Ramsey Nasr, Halina Reijn en Gijs Scholten van Aschat.

Jack en Sally gaan scheiden. Het is een gedeelde beslissing, zo zeggen ze. Maar voor hun vrienden Gabe en Judy is het een ontzettende schok. Het besluit van Jack en Sally zet een keten van gebeurtenissen in gang die het leven van het viertal grondig overhoop haalt.

Een gevecht tussen de drang naar vrijheid en de behoefte aan geborgenheid breekt los. Husbands and wives confronteert ons met vragen die we ons allemaal wel een keer stellen. Wanneer is een relatie voorbij? En hoe dan verder? Moet je vasthouden aan wat je hebt of juist openstaan voor iets heel nieuws? Hoe goed ken je jezelf, je partner, je vrienden? Kun je in een relatie eenzamer zijn dan wanneer je alleen bent?

HUSBANDS AND WIVES
Gebaseerd op het screenplay van Woody Allen.