AMSTERDAM - Van 9 tot en met 12 mei 2019 vindt voor de eerste keer het culturele event ‘De Kunst van Brood’ plaats in ‘Het Sieraad’, een historische locatie in het hart van Amsterdam- West. ‘De Kunst van Brood’ is een initiatief van Bake Five, een coöperatie van zelfstandige, innovatieve bedrijven uit de bakkerijbranche en bestaat uit een tentoonstelling met unieke, speciaal voor de gelegenheid gemaakte kunstwerken van Atelier van Lieshout, Ruganzu Bruno, Elise ’t Hart, Claudy Jongstra (kunstenaar van het jaar 2019), Loes Koomen, Ap Verheggen, Roy Villevoye, Carine Weve en YANi.

Het resultaat is een verassende tentoonstelling die - in de vorm van sculpturen, foto’s, schilderijen, (video-)installaties en geluidskunst – een nieuw licht werpt op de kwaliteiten van brood. Naast de tentoonstelling is er een uitgebreid aktiviteiten programma dat een podium biedt aan (lokale) en experimenele thuisbakkers en ondernemers wier activiteiten op enigerlei wijze met brood te maken hebben waaronder Mama Madina (glutenvrij zuurdesembrood), Mevrouw de Molenaar (brood van eigen meel), Ludo & Hedo (ijs met broodsmaak), De Tweede Jeugd (Tosties en produkten van oud brood), Bakersbest (maken Jenever van brood), Bierbakkers (brood van bierborstel) maar ook Pampshade (lampen van echt brood).

De Oegandese kunstenaar Ruganzu Bruno - tevens oprichter van TEDxKampala en Eco Art Uganda – zal gedurende het event met kinderen uit omringende scholen een kunstwerk bouwen bestaande uit aan brood gerelateerd afvalmateriaal zoals plastic verpakkingen.

Het event is gratis toegankelijk, om het cultureel-maatschappelijk belang van kunst en brood zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.