AMSTERDAM - Nieuwjaar! Tijd voor de traditionele frisse duik. Alweer voor de 3e keer. Neem een flinke aanloop en ga onbevreesd kopje onder in Het Nieuwe Lied. Een kolkend collectief Nederlandstalige singer-songwriters. Een tsunami toptalenten. Samen gaan ze solo.

De optredende Nieuwe Lied-leden zijn Kiki Schippers, Flip Noorman, Eva van Manen, Maarten Ebbers, Yentl Schieman, Jeroen Woe, Peter van Rooijen, Thijs Maas, Tjeerd Gerritsen, Christine de Boer en Eefke den Held. Ook sluiten er tijdens deze concerten twee nieuwe theaterzangers aan: Frank van Kasteren (Wooden Saints, Circus Treurdier) en Dafne Holtland (Zazí).

‘Een aanwinst voor de Nederlandstalige liedkunst,’ geniet NRC. ‘Een mooi stel is het, dat barst van het talent.’ Ze inspireren elkaar, stimuleren elkaar en musiceren elkaar naar grote hoogten. Gezamenlijk luiden zij het jaar in met een uniek programma. Pakkend en poëtisch, origineel en ontroerend, om te luisteren en te lachen. Of, zoals Het Parool het formuleert: ‘Fris, eigenzinnig en bevlogen.’ Dus no way Noordzee. De meest verfrissende nieuwjaarsduik is een duik in onze zaal. In het lied. Het Nieuwe Lied.

Voor meer informatie klik hier