AMSTERDAM - In New Moves krijgen dansers van Het Nationale Ballet de kans om hun choreografisch talent te ontdekken en ontwikkelen. In de editie van 2018 maken negen dansers van het gezelschap nieuw werk voor Het Nationale Ballet. New Moves is op zaterdag 23 juni en zondag 24 juni 2018 te zien in de studio’s van Nationale Opera & Ballet, Amsterdam.

New Moves is een belangrijk platform voor dansers om hun ambities te realiseren voor een carrière naast of vervolg op hun carrière als uitvoerend kunstenaar. New Moves wordt bovendien volledig geproduceerd door de dansers van Het Nationale Ballet. Zo zijn ze niet alleen choreograaf of uitvoerende maar assisteren ook de toneelmeester en de kostuum- en lichtontwerper en organiseren de catering of de pr rond de productie.

Choreografen 2017
Voor New Moves 2018 creëren negen dansers/choreografen nieuw werk: Chanquito van Hoeve, Bruno da Rocha Pereira, Remi Wörtmeyer, Milena Sidorova, Bastiaan Stoop, Elisabetta Formento, Jared Wright, Matthew Pawlicki-Sinclair en Clotilde Tran-Phat.

New Moves is naast de Choreographic Academy, Young Creative Associates en het Young Choreographer & Composer Exchange Project een van de vier pijlers van het talentontwikkelingsprogramma voor choreografen van Het Nationale Ballet.

Ga voor meer informatie naar www.operaballet.nl