AMSTERDAM - Vanaf september tot en met december speelt Amsterdams Theatergezelschap Het Kleine Theater twee keer per maand in Theater de Cameleon in Amsterdam Oud-West. In dit oude schoolgebouw aan de Derde Kostverlorenkade worden er verschillende voorstellingen zoals Roodkapje, Rapunzel en Ietje & Fietje - het vergeten liedje gespeeld. Hiermee gaat voor de groep een wens in vervulling om een ‘eigen plek’ in Amsterdam te hebben.


Na 10 jaar geleden begonnen te zijn in een eigen kelder in Amsterdam-West is het gezelschap doorgegroeid naar de bekende theaters (Ostade, Krakeling, Omval, CC Amstel) in de stad. Vanaf september speelt Het Kleine Theater weer op een vaste, laagdrempelige plek in Amsterdam, waar het een band kan opbouwen met het (jonge) publiek.

Wekelijks terug in Amsterdam
Artistiek leider Anke Engels geeft aan: “Door de afgelopen twee roerige jaren waren we helaas even minder zichtbaar in Amsterdam. We hebben er ontzettend veel zin in om weer volop aanwezig te zijn in Amsterdam. Zeker op deze bijzondere en knusse locatie.”

Het Kleine Theater maakt voorstellingen, veelal gebaseerd op bestaande sprookjes en andere mooie verhalen. Ze blazen ze nieuw leven in door er een eigentijds karakter aan te geven, waarbij humor en ontroering hand in hand gaan en fantasie de bestaande verhaallijn tart.

Het Amsterdamse theatergezelschap heeft als doel middels hun voorstellingen zoveel mogelijk jonge kinderen op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met kwalitatief hoogwaardig theater. Meer informatie: www.hetkleinetheater.nl.