AMSTERDAM - Het Concertgebouw presenteert vandaag de aangepaste programmering van het najaar. Er zullen dit najaar van september tot en met december 205 concerten plaatsvinden vanuit de Eigen Programmering van Het Concertgebouw en de concertorganisatoren zoals NTR ZaterdagMatinee, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Elke avond meerdere concerten van één uur
Het Concertgebouw heropende op 1 juli na een sluiting van drie maanden. De Grote Zaal, normaal goed voor 1976 bezoekers, biedt binnen de richtlijnen plaats aan maximaal 350 bezoekers per concert. Mede daarom is ervoor gekozen om elke avond twee kortere concerten zonder pauze te organiseren, met aanvangstijden van bijvoorbeeld 19.00 en 21.15 uur. De zaal is sfeervol ingericht met tafeltjes en het publiek mag een drankje mee de zaal in nemen. Ook is er extra beenruimte omdat de helft van de rijen stoelen is verwijderd.

Toporkesten en klassieke sterren komen ook dit najaar naar Amsterdam
Dankzij de steun van het Concertgebouwfonds is het mogelijk gemaakt dat de serie Wereldberoemde Symfonieorkesten doorgang vindt met onder andere het Mahler Chamber Orchestra onder leiding van Sir Simon Rattle, en München Philharmoniker met Valery Gergiev. Ook sterren als Isabelle Faust en Yuja Wang komen dit najaar naar Het Concertgebouw.

Kamermuziek en Beethoven 2020 in de Grote Zaal
Daarnaast zijn meerdere concerten uit de Kleine Zaal naar de Grote Zaal verplaatst. Zo brengen het Hagen Quartett, Frank Peter Zimmermann en Quartuor Ebène hun programma's in het kader van Beethoven 2020 in de Grote Zaal ten gehore. Het orkestprogramma van het Beethovenfestival vindt ook doorgang. Zodoende zullen van 7 tot en met 12 november alle symfonieën van Beethoven, inclusief de Negende, in Het Concertgebouw klinken.

Het Zondagochtend Concert extra vroeg, en één keer op zaterdagmiddag

Dit jaar moeten de liefhebbers van de populaire Zondagochtendserie extra vroeg uit de veren. Het Zondagochtend Concert, georganiseerd in samenwerking met AVROTROS, begint dit jaar namelijk om elke zondag om 10.30 uur. Om logistieke redenen vindt bij uitzondering het concert waarin het jubileum van het Storioni Trio wordt gevierd plaats op zaterdagmiddag. Anita Crowe, dit jaar tien jaar programmeur van de populaire serie: 'Het Zondagochtend Concert is elk jaar een feest om te programmeren. We zijn erg bij dat veel orkesten en musici creatieve oplossingen hebben bedacht om in dit serie toch te komen spelen, ondanks de coronamaatregelen. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit programma de geliefde muziek aan ons trouwe publiek kunnen bieden, thuis én op de radio.'

'De muziek zal weer volop klinken in Het Concertgebouw!'
Het najaar is altijd de drukste periode in Het Concertgebouw met soms wel 15 concerten in één weekend in de verschillende zalen. Ook dit seizoen zijn er weer volop concerten in Het Concertgebouw. Naast de vele klassieke concerten zullen er ook pop-, jazz- en kinderconcerten plaatsvinden. Algemeen directeur Simon Reinink: 'Fantastisch dat ook dit najaar de muziek weer volop zal klinken in onze zalen!'.

Openbare kaartverkoop voor alle najaarsconcerten start 24 augustus 10.00 uur via www.concertgebouw.nl

Oorspronkelijke kaartkopers van de najaarsconcerten hebben voorrang bij de kaartverkoop en krijgen via e-mail bericht.