AMSTERDAM - Zondag 19 september 2021 ging Ietje en Fietje, het vergeten liedje in première in Jeugdtheater de Krakeling. Maar aangezien er toen nog allerlei maatregelen waren, waardoor er bijna niemand in de zaal kon, heeft deze voorstelling helaas weinig aandacht gekregen.

Deze ontroerende, muzikale kinderklucht vol humor en oudhollandse liedjes is de nieuwste voorstelling van Het Kleine Theater en is nu opnieuw te zien in de Krakeling op 7 en 8 mei. Voor de voorstelling op 8 mei hebben Amsterdammers met een stadspas voorrang gekregen. Er zijn nu nog kaarten beschikbaar. De voorstelling is ook vandaag, op 3 mei, te zien in City of Wesopa Weesp, op 5 mei in Lindenberg Cultuurhuis Nijmegen en op 3 en 4 juni op Festival Art of Wonder, Assen.

De voorstelling

Ietje en Fietje zijn twee oude vrouwtjes die samenwonen, waarschijnlijk al hun hele leven. Ze hebben niet veel nodig, want ze hebben elkaar en hun fantasie. Ze belanden constant in de meest grappige en onsamenhangende situaties, waardoor ze zich nooit vervelen en eeuwig jong blijven. Totdat de buitenwereld plots binnenvalt en ze erachter komen dat niemand hen kent, niemand hun liedje mee kan zingen. Terwijl ze toch al meer dan 100 jaar bestaan! Dit veroorzaakt onrust en chaos in het huis van de vrouwtjes. Ze zullen toch niet voorgoed vergeten zijn?

Concept en spel:
Anke Engels en Vimala Nijenhuis, eindregie: Ria Marks, geluidsontwerp: Richard Hakkenes, decordoeken: April Bergvik

Duur: 45 min - Leeftijd: familievoorstelling (3+)

Deze productie is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Janivo Stichting en de Covid Steun van het Fonds Podiumkunsten.
https://hetkleinetheater.nl/productie/ietje-en-fietje/

Het kleine theater

Het Kleine Theater maakt voorstellingen, veelal gebaseerd op bestaande sprookjes. Ze blazen oude verhalen nieuw leven in door er een eigentijds karakter aan te geven waarbij humor en ontroering hand in hand gaan en fantasie de bestaande verhaallijn tart.

Het Amsterdamse theatergezelschap heeft als doel middels hun voorstellingen zoveel mogelijk jonge kinderen op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met kwalitatief hoogwaardig theater. Meer informatie: www.hetkleinetheater.nl.