AMSTERDAM - In de herfstvakantie zijn allerlei leuke dingen te doen voor stadse kinderen.

Hieronder geven wij 5 tips (eigenlijk 6)

Snorkelen in Noorderparkbad

In de herfstvakantie kunnen kinderen met een zwemdiploma (das logisch) voor 5 euro een cursus snorkelen van drie dagen volgen in het Noorderparkbad. Het bad werd vorig jaar nog uitgeroepen tot mooiste zwembad ter wereld! De snorkelcursus is van maandag 23 tot en met woensdag 25 oktober van 13.30 – 14.30 uur in het Noorderparkbad. Aanmelden bij de receptie van het zwembad. Ook kunnen kinderen tot 14 jaar op donderdag 26 oktober en vrijdag 27 oktober van 13.30 – 14.30 uur meedoen met ‘Expeditie Robinson-achtige waterspelen’. De activiteiten zijn gratis, er moet wel entreegeld voor het zwembad worden betaald.

Vertoeven in de Natureluur

in de Natureluur zijn er allerlei groepsactiviteiten in de herfstvakantie: herfstknutsels en smoothies maken, ponyrijden, beestjes zoeken met een bioloog, vuur maken, pijl en boog maken en broodjes bakken. Maar ook een kind alleen kan zich prima vermaken. Er zijn kabel-, boom- en klauterroutes, klimtorens, wilgenhutjes, tuintjes en insectenhotels. De Natureluur ligt aan de President Allendelaan 4. Een Passe-partout is te koop voor € 3 per kind. Voor houders van een geldige stadspas zijn alle activiteiten gratis.

Vertier in het paleis

Koning Willem-Alexander reikte op 6 oktober de prijs voor Vrije Schilderkunst uit in het Paleis op de Dam. Tot en met 5 november zijn de winnende werken, plus andere ingezonden schilderijen, te zien. En natuurlijk is er nog véél meer te beleven in het paleis. Zo leidt Jacob – een jongen uit de Gouden Eeuw – kinderen rond. Hopelijk lossen zij samen het raadsel op van de gestolen gouden olijftak. Gratis entree voor kinderen!

Plezier op de stormbaan

Op dinsdag 24 oktober is er voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar een gratis sportdag op Sportpark de Eendracht! Van 13.00 tot 16.00 uur mag iedereen over een stormbaan rennen, loopski-racen, touwtrekken, penalty-schieten, emmerlopen en zaklopen. Er zijn ook hapjes en sapjes! Waar precies? Op het (kunst)grasveld en in de zaal bij Spark United. Het gebouw ligt centraal op het sportpark aan de Bok de Korverweg. Aanmelden kan via Gina@eigenwijks.nl of bel 06-3334 2880.

Digitale speeltuin Cinekid

In de herfstvakantie is er weer Cinekid in de Westergasfabriek. Cinekid is een groot mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Kinderen spelen met de allernieuwste games en media-installaties, er zijn optredens, premières van film- en televisievoorstellingen, masterclasses en workshops. Et cetera.
Het programma en ticketverkoop op de website van Cinekid.

Amsterdam, wat ben je mooi in de herfst

Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy! Met minstens 1 miljoen bomen is Amsterdam best een bladerrijke stad. Vooral in de herfst valt dat op. In de stad staan zo’n 270.000 laan- en straatbomen. Dat is ongeveer één boom per drie inwoners. Ter vergelijking: Parijs telt één boom op 22 inwoners. Op onze kaart ziet u de top 15 meest voorkomende boomsoorten in Amsterdam.