AMSTERDAM - Zondag 28 oktober zijn er twee leuke activiteiten voor kinderen uit Oost. Healthy Halloween, een gezonde speurtocht met sport en spel in Winkelcentrum Oostpoort, en het Herfstfeest met gezellige griezelactiviteiten op Jeugdland|Maakland.

Herfstfeest op Jeugdland
Datum: 28 oktober 2018
Tijd: Van 11.00 tot 16.00 uur
Locatie: Jeugdland, Valentijnkade 131, achter Flevopark

Tijdens het jaarlijkse Herfstfeest van Jeugdland|Maakland staan dit jaar alle workshops in het teken van griezelen, want het is bijna Halloween. Zo gaan de kinderen heksensoep brouwen, een spookhuis timmeren in het huttendorp, griezelverhalen vertellen bij het haardvuur, vliegende bezemstelen versieren en nog veel meer gezellige griezelavonturen beleven.

Feest voor kinderen
Het herfstfeest is een belangrijk onderdeel van het programma dat Maakland op Jeugdland aanbieden. Elk seizoen een feest voor alle kinderen uit de buurt en omstreken. Natuurlijk kunnen alle kinderen ook gewoon naar de kinderboerderij om dieren te aaien en gewoon lekker buiten spelen in de speeltuin. Dit is vooor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Meer informatie
Jeugdland is een groot, avontuurlijk natuurspeelpark aan de rand van het Flevopark en wordt beheerd door de gemeente Amsterdam. Meer informatie vindt u op de pagina Jeugdland.

Healthy Halloween
Datum: 28 oktober 2018
Tijd: Van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Winkelcentrum Oostpoort, Polderweg/Middenweg/Oranje Vrijstaatkade

Winkelcentrum Oostpoort viert Halloween met een Healthy Halloween speurtocht. Kinderen verzamelen alle ingrediënten om zelf pompoensoep te kunnen maken. Ontvang het startbewijs met het recept op het Oranje Vrijstaatplein en verzamel 6 ingrediënten voor een gezonde pompoensoep om thuis klaar te maken. De meest originele foto van het kind met de zelfgemaakte pompoensoep krijgt een mooie prijs. Dit is voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Ambassadeurs
Healthy Halloween is een initiatief van Winkelcentrum Oostpoort en de buurtaanpak Zo blijven wij Gezond in Oost van stadsdeel Oost. Er zijn zeven deelnemende winkels. Daarnaast doen actieve buurtbewoners mee. Ten eerste de ‘Zo blijven wij gezond in Oost-ambassadeurs die op een leuke en leerzame manier uitleg geven over de ingrediënten die je bij hen kunt verdienen. En ten tweede, de buurtsportbegeleiders met hun leuke sport- en spelactiviteiten op het Oranje Vrijstaatplein. Dit is de tweede keer dat Healthy Halloween wordt georganiseerd. Bekijk het filmpje van vorig jaar: Healthy Halloween 2017.