AMSTERDAM - Dat Amsterdam Noord momenteel de spannendste plek van de stad is, wist je natuurlijk allang. Maar waar moet je precies wezen? Dat ontdek je tijdens 24H Noord, als broedplaatsen, restaurants, culturele podia en andere bijzondere locaties zoals een molen, een brouwerij en een haven hun deuren openen!

Op 28 oktober ga je op bezoek bij de Chocolatemakers, leer je plastic te recyclen en zet je (legaal!) met graffiti je naam op de NDSM-werf. Je doet een theatrale fietstocht, luistert naar de klanken van Hammondorgeltjes, bezoekt een kas in de wolken en wordt een professionele kaasproever bij Kef. Je kanoot over het IJ, ontdekt waar EYE zijn films bewaart en beklimt de muren van een klimhal zonder zekeringen. Je doet yoga op het dak van de A’DAM Toren en speelt levend stratego met volwassenen. Als de klok een uur teruggaat dans je op een magische pont de nacht in en leer je hoe het allemaal in Noord begon tijdens de Oerknalwandeling.

Of je nu creatief of sportief bent, van muziek, architectuur of lekker eten en drinken houdt, laidback of leergierig bent, er is voor iedereen wat te beleven! Kom je ook?

Programma

Kijk voor het volledige programma op www.iamsterdam.com/nl/uit/festivals/24h-amsterdam/24h-noord

Walt Whitman op de pont

Pont en poëzie overbruggen eeuwen

Op zaterdag 28 oktober tijdens 24H Noord tussen 12.00 en 16.00 uur organiseren OBA, Amsterdam Marketing en GVB de opvoering 'Walt Whitman op de pont'. Naast vele andere Noorderlingen lezen de dagelijks bestuursleden stadsdeelcommissie Noord Erna Berends en Saskia Groenewoud deze poëzie voor op de pont.

Walt Whitman, wiens grootvader van moederszijde een Nederlandse zeekapitein was, schreef ruim anderhalve eeuw geleden het epische gedicht Crossing Brooklyn Ferry, waarin hij een handreiking doet naar de latere generaties pontreizigers. Brooklyn met haar Brooklyn Ferry was destijds een buur van New York, zoals Buiksloot toen verbonden was met Amsterdam via de Buiksloterpont. Het befaamde vertalersduo Robert-Jan Henkes en Erik Bindervoet maakte speciaal voor 24H Noord een moderne vertaling van het lange gedicht.

Walt Whitman is wel genoemd Amerika’s eerste ‘poet of democracy’. Wij willen daarom graag Oversteek Brooklynpont tijdens 24H Nood laten opvoeren door allerhande pontreizigers.

Programma

Kijk voor het volledige programma op www.iamsterdam.com/nl/uit/festivals/24h-amsterdam/24h-noord

Het 24H Noord-veer langs de IJ-oever

Vanaf Amsterdam CS vaart een speciale veerdienst naar de belangrijkste locaties in Amsterdam Noord. Kijk voor vaartijden en locaties op www.move-amsterdam.nl