AMSTERDAM - Vindt u het ook lastig om jongeren op straat aan te spreken op hun gedrag? Hoe kunt u het beste hiermee omgaan om het gewenste effect te behalen? Meer weten? Stadsdeel Oost organiseert workshops ‘Omgaan met Hangjongeren’ voor bewoners en professionals op IJburg en in de Indische Buurt.

De bijeenkomsten zijn op:

  • IJburg: dinsdag 4 april van 19.00 tot 21.30 uur
  • Indische Buurt: dinsdag 11 april van 19.00 tot 21.30 uur

Deelname is gratis. De workshop wordt gegeven door Hans Kaldenbach. Hij is opvoedkundige en geeft trainingen over straatcultuur. Na afloop krijgt u zijn boek mee om alles thuis nog eens door te lezen.

Aanpak

Een trainer en acteur spelen praktijksituaties na. Zo leert u op een speelse manier hoe u zinvol in gesprek kunt gaan met (hang)jongeren en hoe u een vervelende confrontatie kunt voorkomen. Na de workshop weet u welke aanpak niet werkt en welke juist wel. Het doel van de avond is om u sterker in uw schoenen te laten staan als u met jongeren omgaat op straat, maar ook om uw contact effectiever te maken.

Aanmelden

Workshop bijwonen? Dan kun u zich voor donderdag 30 maart aanmelden bij projectleider Jeugd & Veiligheid Iris Mattie via e-mail: Iris.mattie@amsterdam.nl Na aanmelding krijgt u de locatie doorgestuurd. Geef bij de aanmelding door voor welke buurt u zich op wilt geven.

Wees er snel bij want vol = vol!