AMSTERDAM - Komt u zondag 11 juni naar Juni Gedicht, het gratis poëziefestival in het Westerpark?

Ieder jaar staat de tweede zondag van juni het Westerpark in Amsterdam in het teken van poëzie. Een dag met optredens en ontmoetingen met dichters. De bezoeker of toevallige passant kan bij een dichter in het gras gaan zitten en naar diens werk luisteren. Of hij ontdekt aan de hand van een plattegrond de geheime plekjes in het park. Onderweg leest en hoort hij gedichten. Kinderen kunnen zelf een gedicht schrijven. Kortom: voor iedereen een persoonlijke ontmoeting met poëzie.

Programma

 • Dichters in de natuur 
  In het Westerpark is veel bijzondere stadsnatuur te vinden. Op een aantal mooie locaties dragen dichters hun door de natuur geïnspireerde werk voor. Volg de plattegrond en krijg bij iedere dichter een speciale ansichtkaart. Van 13:15 tot 14:30 uur.
 • Dichters in bedrijf
  In de winkels en bedrijven van het Westerpark staan dichters die hun visie op het bedrijf hebben omgezet in mooie woorden. Volg de plattegrond en krijg bij iedere dichter een speciale ansichtkaart. Van 13:15 tot 14:30 uur.
 • Dichters in het gras
  Twintig dichters dragen voor verspreid door het park: bijzondere persoonlijke ontmoeting met poëzie gegarandeerd. Van 14:00 tot 15:30 uur.
 • Dichters op het plein
  Wervelend poëzieprogramma met optredens van een bont gezelschap aan (buurt)dichters, performers, comedians en musici. Samengesteld door Woorden Worden Zinnen. Van 15:30 – 17:00 uur.
 • Workshops
  In spoken word of poëzie schrijven voor kinderen. Van 14:00 tot 15:30 uur.
 • Verder 
  Muziek op het plein, boekhandel Perdu, poëziepuzzels en massage in het gras. DWDD-huisdichter Nico Dijkshoorn is een van de dichters in het gras en leest voor op het podium.