AMSTERDAM - Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Door de combinatie van locatie en repertoire wordt klassieke muziek, uitgevoerd op hoogstaand niveau, op een toegankelijke manier gepresenteerd. Dat maakt het Grachtenfestival een unieke ervaring voor bezoekers en musici. Dit jaar wordt het Grachtenfestival voor de 20ste keer georganiseerd, met Amsterdam als prachtig decor. Ook in West zijn er verschillende gratis optredens.

Zaterdag 12 augustus
Om 13:00 uur Sax & the City: Octophonics op het Mercatorplein.
De Octophonics vliegen van plein naar plein om alle hoeken van Amsterdam te vullen met het geluid van hun saxofoons. Ze spelen aanstekelijke arrangementen van bekende klassiekers. Toegang is gratis.

Zondag 13 augustus
Om 11:00 uur en om 13:00 uur, Junior Grachtenfestival: Wat een feest!
Locatie: Erasmuspark speeltuin.

Een komische opera voor het hele gezin, zoals Opera Dolleboelja ze al jaren maakt. Bekende operamelodieën met nieuwe teksten in een nieuw verhaal. Diverse stijlen komen samen, zo wervelend dat je haast zou vergeten dat het Opera is. Leeftijd vanaf 4 jaar. Toegang is gratis.

Om 14:00 uur, Dutch National Opera Academy in het Erasmuspark bij Podium Eikenbos.

De jonge zangers van de Dutch National Opera Academy zingen delen uit 'Hänsel und Gretel' van Engelbert Humperdinck, een verteller neemt je mee door het verhaal. Toegang is gratis.

Om 16:00 uur, Tvaltai in het Erasmuspark bij Podium Eikenbos.

Tvaltai is een Georgisch koor uit Tbilisi dat bestaat uit vijf jonge mannen. Samen met hun begeleidster zingen zij in traditionele klederdracht krachtige bergliederen en mooie stadsliederen. Muziek uit alle windstreken van Georgië waarbij de authentieke muziekinstrumenten die zij ook bespelen, van groot belang zijn in hun uitvoeringen. Toegang is gratis.

Zondag 20 augustus
Om 15:00 uur ReSamba in het Erasmuspark.

ReSamba presenteert de pareltjes uit de Braziliaanse vocale muziek in een nieuw en uniek jasje en teleporteert je direct naar de Copacabana.

ReSamba is een internationale groep van acht muzikanten met een liefde voor Braziliaanse muziek. De combinatie van het traditionele zang/gitaar duo, de volle klank van het strijkkwartet en de swingende ritmes van de percussionist maakt ReSamba een buitengewoon ensemble met oneindig veel mogelijkheden om de Braziliaanse muziek opnieuw uit te vinden. Toegang is gratis.

Het Grachtenfestival 2017 vindt plaats van 11 t/m 20 augustus.

Kijk voor meer info op: www.grachtenfestival.nl