AMSTERDAM - Van 14 tot en met 18 januari organiseert De Nieuwe Kerk Amsterdam de Goede Voornemens Week met iedere dag een inspirerend programma. Met onder andere workshops ontstressen, twee unieke theateravonden over Martin Luther King en Nelson Mandela en het afsluitende Changemakers Debat met Neelie Kroes, Feike Sijbesma en Willemijn Verloop.

Traditioneel is januari de maand van de goede voornemens. Stoppen met slechte gewoontes, juist beginnen met iets goeds. We nemen het ons allemaal voor, en we doen dat vooral rond de jaarwisseling. De meeste goede voornemens sneuvelen al voor eind januari. Om dat nu eens te veranderen én om aandacht te vragen voor voornemens die de wereld kunnen verbeteren, organiseert De Nieuwe Kerk Amsterdam de eerste Goede Voornemens Week.

Zondag 14 januari, 11:00-16:00 -Top of flop?

Creatieve workshops voor jong en oud. Hoe je ervoor zorgt dat je goede voornemen kans van slagen heeft?
Info

Maandag 15 januari, 20:00 - Theateravond: Martin Luther King

Het is dan Martin Luther King Day in de Verenigde Staten, met de derde theatrale monoloog uit het drieluik Gandhi, King, Mandela. Onder regie van John Leerdam brengen acteurs Gershwin Bonevacia en Frank Sheppard deze indrukwekkende theateravond.
Info

Dinsdag 16 januari, 11:00–16:00 - Ontstress!

Relax op een fatboy in een van de kapellen en krijg van een professionele Indiase coach tips en tricks voor duurzaam ontstressen.
Info

Woensdag 17 januari, 11:00-16:00 - Wat is je belangrijkste voornemen?

Vind in dialoog uit wat je je belangrijkste voornemen is en wat je belemmert om deze na te leven. Wat verlang je van de toekomst? En wie kan je daarbij tot voorbeeld zijn?Info

Woensdag 17 januari, 20:00 - Extra voorstelling: theatrale monoloog Nelson Mandela

Herhaling van de theatrale monoloog uit het drieluik Gandhi, King, Mandela. Onder regie van John Leerdam brengt Ayrton Kirchner deze indrukwekkende theateravond over Nelson Mandela.
Info

Donderdag 18 januari, 16:00 - Changemakers Debat

Bekende changemakers gaan met elkaar en met het publiek in discussie. Hoe kan leiderschap in duurzaamheid de wereld verbeteren? Met o.a. Neelie Smit, Feike Sijbesma en Willemijn Verloop. Moderator: Lennart Booij.
Info

Aanleiding

De Goede Voornemens Week is ingegeven door We Have A Dream, de tentoonstelling over drie wereldberoemde personen die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Gewone mensen die uitgroeiden tot leiders van grote bewegingen tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid. Het publiek stapt in hun wereld, met het onrecht en de hoop, de grote historische momenten en hun persoonlijke weg daarnaartoe. De bezoeker ervaart van dichtbij hoe persoonlijke idealen de wereld kunnen veranderen. Wat waren de kantelmomenten in de levens van deze drie? Hoe maakten zij het verschil en waarom inspireren zij nu nog steeds? En: wie zijn de wereldverbeteraars van nu? Een tentoonstelling met een schat aan beeld en geluid en van ieder één persoonlijk, iconisch voorwerp. Te zien tot en met 4 februari 2018.