AMSTERDAM - Van 11 juli t/m 31 augustus is er op het dak van NEMO van alles te beleven. Geniet van de zomerse sferen en kom langs voor een hapje en een drankje op het NEMO Zomerdak. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is het dakplein tot 21.00 uur open. Op de donderdagen is er livemuziek. Het dak is gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat.

Artiesten uit alle genres maken er een feestje van op het Zomerdak. Met dit jaar specials rondom Kwaku Summerfestival, Pride Amsterdam en de studenten introductiedagen.

Juli 2024

Donderdag 11 juli, 17.30 - 21.00 uur

Curtis Millen

Met een warme, krachtige stem brengt de Ierse zanger Curtis Millen een mix van soul, rock 'n roll en funk. Verwacht covers én funky originals geïnspireerd door Stevie Wonder, James Brown en Prince in een avondvullend programma.

Donderdag 18 juli, 17.30 - 21.00 uur

Kwaku Summerfestival presents: Ruskey

Ruskey is een veelzijdige artiest, muzikant en producer uit Amsterdam die zich het meest thuis voelt in het genre R&B. Met zijn 4-koppige band wil hij de feel en love van de eighties tot de zero's terugbrengen in een hedendaagse vertolking.

Amstel Gospel Choir

Het Amstel Gospel Choir brengt swingende gospelsongs, moderne pop en sfeervolle ballads onder leiding van dirigent Vladimir Pairel. De groep gepassioneerde zangers en zangeressen streeft ernaar om via muziek een energieke en positieve impact te hebben op de wereld om hen heen.

Donderdag 25 juli, 17.30 - 21.00 uur

Syldiane Osia Pinas

Syldiane Osia Pinas is singer-songwriter en zangcoach. Ze organiseert open mic avonden voor jongeren en werkt aan haar album 'Beautiful lie' dat gaat over liefde, verleiding en empowerment. Op het Zomerdak brengt ze een set met een mix van R&B, soul en Nederlandstalig.

Augustus 2024

Donderdag 1 augustus, 17.30 - 21.00 uur

The Beaver Sisters: Drag Queen Karaoke

Miss Multiple Joyce en Lucinda St. John vormen samen The Beaver Sisters. Op de Pride editie van het Zomerdak delen ze het podium met het publiek met hun drag queen karaoke. Grijp je kans en zing jouw favoriete Pride-lied. The Beaver Sisters presenteren een vrolijk programma met een goed gevulde karaokebox. Alles mag, niets is te gek. Don't be a drag, be a queen!

Donderdag 8 augustus, 17.30 - 21.00 uur

Ryan Song

Ryan Song is een queer artiest uit Amsterdam, die met zijn popmuziek stereotypen uitdaagt, de verbinding zoekt en de dansvloer in vuur en vlam zet. Na zijn verhuizing naar Nederland in 2017 heeft Ryan Song (Shuang Song) zijn muziekstijl doorontwikkeld naar elektropop, dance en R&B. Zijn EP Abusive is geïnspireerd door artiesten als Beyoncé, The Weeknd en Charlie Puth.

Fred Maybe

Fred Maybe is een rap-artiest met een uniek geluid dat voortkomt uit zijn internationale achtergrond en een verscheidenheid aan invloeden, zowel hedendaags als old-school. Fred heeft net zijn zelfgeproduceerde debuutalbum 'Cusp' uitgebracht en is nog maar net begonnen. Als de bedenker van het community evenement Wicked Soup in Amsterdam wil hij zijn passie voor lokale live muziek en kunst op een spannende manier delen met een breed publiek.

Donderdag 15 augustus, 17.30 - 21.00 uur

Aymar Torres

Aymar Torres heeft een liefde voor Latin muziek en in het bijzonder Braziliaanse bossa nova. Moeiteloos zingt het muzikale talenwonder in het Portugees, Spaans, Italiaans, Frans en Papiaments. Een optreden van Aymar is als een reis door de Cariben en Latijns Amerika, met uitstapjes naar de Middellandse Zee.

Trio das Terras Baixas

Trio das Terras Baixas is een internationaal latin-jazz trio met leden uit Nederland en Brazilië. De jonge muzikanten hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie op het Conservatorium van Amsterdam en zijn nu alle drie professioneel actief op muziekgebied. Trio das Terras Baixas brengt loungy, tropische sferen naar het Zomerdak met jazzversies van Braziliaanse klassiekers zoals 'The Girl From Ipanema', 'Mas Que Nada' en 'Aquarela do Brasil'.

Donderdag 22 augustus, 17.30 - 21.00 uur

Aanstaande studenten kunnen op het Zomerdak alvast warmlopen voor de introductiedagen, met muziek van Amina en Vincent Visser.

Amina

Amina schrijft energieke nederpop die zich met woorden en akkoorden recht in de harten van de luisteraars boort. Na voorprogramma's voor Maan, MEAU en Roxeanne Hazes speelde ze in maart haar eerste eigen clubtour.

Vincent Visser

Vincent Visser maakt Nederlandse popmuziek. In de zomer van 2022 zette hij voor het eerst voet in de popscene en met de hits 'Gek doen (Annemijn)' en 'Wat is er gebeurd?' is de kans groot dat je al eerder van hem hebt gehoord. Dit jaar brengt hij niet één, maar twee nieuwe EP's uit.