AMSTERDAM - Het Amsterdamse kunstenaarscollectief Moving Arts Project (MAP) uit Oost presenteert samen met twintig jongeren een reizende kunstmanifestatie over jong zijn in de stad: WAAG. Voor het podium is MAP een crowdfundingsactie gestart via Voordekunst.

WAAG laat zien waar het bij jongeren over gaat. De zoektocht naar balans, over knagende twijfel, waardigheid, kwetsbaar zijn en positiviteit. Jaika Koot doet mee: “De groep is heel divers. Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet. Wij maken WAAG. We worden uitgedaagd om ons talent te laten zien en daarvoor onze eigen ideeën en ervaringen te gebruiken.”

Verhalen

In de voorstelling, expositie en de arena voor debat worden verhalen van de deelnemers samengebracht. Zoals het verhaal over de dagelijkse realiteit van een jonge vader. Of de jongvolwassene met haar eigen bedrijf. In het decor van de voorstelling gaan jongeren in gesprek met beleidsmakers, professionals in het jongerenwerk en sleutelfiguren uit de wijk.

Crowdfunding – Doneer voor het podium

WAAG speelt zich af in een landschap vol pieken en dalen onder een hemel van dromen. Het decor wordt door crowdfunding gefinancierd. Het podium bestaat uit 210 driehoeken die schots en scheef met elkaar verbonden zijn. Ieder paneel kost 10 euro aan materiaalkosten. Doneren kan via Voordekunst. Als tegenprestatie krijg je een customized item, gemaakt van podiumdelen, of een kaartje voor de voorstelling.

Première en tour

Zaterdag 3 juni gaat WAAG in première op het Krugerplein in Amsterdam-Oost. Daarna gaat WAAG op reis door de stad en strijkt steeds in een andere wijk neer. De manifestatie sluit eind september af bij Pakhuis De Zwijger.

Meer informatie over de voorstellingen, expo en arena voor debat van WAAG: www.movingartsproject.nl/waag