AMSTERDAM - Recent werd bekend dat de walvissenpopulatie rond de Zuidpool bezig is aan een welkom herstel, en dan vooral de bultruggen. Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat meer dan 60 procent van de vrouwtjeswalvissen tussen 2010 en 2016 zwanger bleek. Dierenbeschermers hebben jarenlang geijverd om de jacht op walvissen te stoppen. Dat het aantal walvissen nu weer toeneemt is een groot succes.

Ecomare: leve de bultrug!
De babyboom onder met name bultruggen is reden voor een feest, reageert een enthousiaste Arthur Oosterbaan, conservator van Ecomare. “Dat willen we hier best vieren. Ik zeg: leve de bultrug”.Ook Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, partner van Ecomare tijdens de Walvisweken, viert het geboortefeest graag mee. Naast de vele extra activiteiten ontvangt iedere bezoeker op woensdag 8 augustus tussen 9.00 en 12.00 uur een feestelijke traktatie, maar op = op!De Walvisweken zijn nog tot en met 2 september in Het Scheepvaartmuseum. Het volledige programma is te vinden op: www.hetscheepvaartmuseum.nl/walvisweken.

Over Het Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum, gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit 1656, laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum presenteert topstukken uit, wat door experts wordt beschouwd als, een van de beste maritieme collecties ter wereld. Naast tentoonstellingen op historisch vlak, toont het museum werk van hedendaagse internationale kunstenaars en vormgevers. Met 350.000 bezoekers per jaar bevindt het museum zich in de top 10 van Amsterdamse musea en is daarmee een trekker voor binnen- en buitenlandse bezoekers.Kijk voor meer informatie op www.hetscheepvaartmuseum.nl.