AMSTERDAM - Zing je favoriete Pridelied tijdens de karaoke-avond, geniet van een ode aan jazzlegendes of waan je in Cuba op een unieke plek in Amsterdam, 22 meter boven NAP. Donderdag 1 augustus staat NEMO Zomerdak in het teken van de Gay Pride en verzorgen The Beaver Sisters een karaoke-avond. Op maandag 12 augustus verwelkomt NEMO Science Museum het Grachtenfestival. Het dak en de concerten zijn gratis toegankelijk, het dakplein is tot en met 5 september dagelijks tot 21.00 uur geopend.

Over NEMO Zomerdak
Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen met NEMO Zomerdak. Tot en met 5 september 2019 is het dakplein van NEMO Science Museum dagelijks tot 21.00 uur open. Iedere donderdagavond (én maandagavond 12 augustus) is er live muziek op het dak. Het dak is gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. Op 6, 7 en 8 september tonen we i.s.m. Filmtheater Kriterion films op het dak. Kijk voor het volledige programma op: nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

Agenda NEMO Zomerdak 2019
Donderdag 1 augustus, 17.30 - 21.00 uur
The Beaver Sisters - Karaoke on tour (Gay Pride special)

The Beaver Sisters zijn Miss Multiple Joyce en Lucinda St. John. Het zijn twee sterren uit de theatershow Four Drags and a Funeral. Grijp die kans en zing jouw favoriete Pridelied op het grootste dakplein van Amsterdam, met een fantastisch uitzicht over de stad. Don't be a drag, be a queen! Een solo of een duet met de dames, alles mag deze karaoke-avond. Liedjes uit de HomoTop100, het Songfestival én de bekendste musicalhits kunnen gezongen worden. Ook is er een bierproeverij van Brouwerij Homeland. Vanaf 17.30 uur kun je zes verschillende bieren van Brouwerij Homeland proeven voor € 12,50. Inschrijven is niet nodig en de bieren zijn ook los verkrijgbaar. Toegang is gratis.

Donderdag 8 augustus, 17.30 - 21.00 uur
Jim van der Zee en Rein & Kate

Geïnspireerd door zijn vader en de muziek die thuis gedraaid werd, leerde Jim (winnaar van The Voice of Holland 2018) al op jonge leeftijd zingen en gitaar spelen. Nummers van Ray Charles en Paul Simon zijn voor Jim bekend terrein en dat hoor je terug in zijn muziek. Rein en Kate hebben een breed repertoire en spelen covers van Elvis Presley tot Justin Bieber en Dolly Parton tot Jessie J. Ze staan bekend om hun enthousiaste en gedenkwaardige optredens, dus verwacht aan het eind van de avond zingend naar huis te gaan! Ook is er een bierproeverij van Poesiat & Kater. Toegang is gratis. Maandag 12 augustus, 20.00 - 21.30 uur Grachtenfestival op het dak van NEMO: Amsterdam-Barcelona Connection Barcelona & Amsterdam komen samen in dit talentvolle ensemble dat is gevormd aan het Conservatorium van Amsterdam. Het jonge vijftal is diepgeworteld in de jazztraditie en doet de gouden tijden, de tijd van de absolute swing, herleven. Stilstaan wordt heel moeilijk bij dit internationale vijftal. Met Magazli Datzari (zang en contrabas), Joan Fort Nieto (gitaar), Giacomo Camilleti (drums), David Lukacs (saxofoon) en Menno Daams (trompet).Geniet onder het genot van een drankje mee op het dak van NEMO Science Museum. Toegang is gratis.

Donderdag 15 augustus, 17.30 - 21.00 uur
CubaLa en salsa workshop La Esquina Cubana

Pedro Luis Pardo Cosme (Cuba) speelt op babybas of de Cubaanse tres en PrisciLa Musica (Argentinië) zingt en bespeelt een koffer vol kleine percussie-instrumenten. Samen vormen zij CubaLa en spelen ze breekbare boleros, vrolijke salsa en cha cha cha's met een tres-groove en dansbare guiro. Waan je in Cuba en doe mee aan de workshop salsa dansen (19.45 -20.15 uur) van dansschool La Esquina Cubana. Muziek en dans zijn bezigheden die je samen ervaart en dat is precies wat de Cubaanse Salsa zo mooi maakt: het is vrij en gaat om het samen genieten. 'Salsa pa to', salsa voor iedereen! Toegang is gratis.

Donderdag 22 augustus, 17.30 - 21.00 uur
YenTing Lo Duo with Davor Stehlik en Maxime & Glyn
YenTing Lo is een Taiwanese jazz singer-songwriter en fluitist uit Amsterdam. Met gitarist Davor Stehlik vormt ze een prachtig duo dat een nieuwe draai geeft aan traditionele jazz. Ze spelen vintage jazzstandards, een vleugje Braziliaanse muziek en original tunes. De veelbelovende R&B singer-songwriters met Zuid-Amerikaanse roots, Maxime & Glyn, stonden dit jaar op de Talent Stage van Festival Pop On Top. Vanavond staan ze op het dak van NEMO, waar ze je hun soulful sounds laten horen én laten voelen. Toegang is gratis.

Donderdag 29 augustus, 17.30 - 21.00 uur
Azra Teijen en Nina Virant & Jur

Azra Ilya Teijen studeert Jazz zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze zingt jazz, soul en Braziliaanse muziek. Ze wordt begeleid op piano door Jetse de Jong, die recentelijk is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Nina (vocals) en Jur (gitaar) brengen traditioneel, folk en pop-repertoire met een authentieke twist. De reis begint op het Amerikaanse platteland en loopt helemaal verder richting de Balkan. Ook is er een bierproeverij van Brouwerij Homeland. Toegang is gratis.

Donderdag 5 september, 17.30 - 21.00 uur
Maxime & Glyn en Joëlle Goercharn

De veelbelovende R&B singer-songwriters met Zuid-Amerikaanse roots, Maxime & Glyn, stonden dit jaar op de Talent Stage van Festival Pop On Top. Vanavond staan ze op het dak van NEMO, waar ze je hun soulful sounds laten horen én laten voelen. Met haar eclectische medemuzikanten neemt Joëlle Goercharn je mee in een blend van dromerige popsongs waar haar Indiase roots doorheen klinken. Het leven in New York en de verhalen van haar Hindoestaanse grootmoeder zijn de inspiratie voor haar muziek samen met muzikale invloeden van o.a. Laura Mvula, Lizz Wright en klassieke Indiase muziek. Ook is er een wijnproeverij van Grapedistrict. Toegang is gratis.