AMSTERDAM - Buiten een coole game spelen met een app op je smartphone én in beweging blijven. Dat kan met ZappYou vanaf zondag 18 december in het Nelson Mandelapark.

Versla je tegenstanders door ze te zappen: je schakelt ze uit met een virtuele laserstraal vanuit je smartphone. Om te zappen moet je wel eerst ‘genergy’ opbouwen en dat doe je door te rennen. Sta je te lang stil, dan verlies je ‘lifebytes’ (levens). Zappen lijkt een beetje op lasergamen. Obstakels en attributen die je in het park tegenkomt zijn deel van het spel.

Meer bewegen

ZappYou is een experiment van de Bewegende Stad. Dit programma van de gemeente Amsterdam wil de stad zo inrichten dat je bewust en onbewust meer gaat bewegen. Denk aan buurten waar geen auto’s mogen komen, bredere stoepen om te spelen, meer open zwemwater, voorzieningen voor outdoor sporters zoals ononderbroken hardlooproutes, een urban sports zone en alternatieve fietsroutes.

De Bewegende Stad heeft onderzocht hoeveel de Amsterdammers bewegen. Het blijkt dat een laag percentage van de jeugd in Zuidoost genoeg beweegt. Daarom kun je ZappYou voorlopig alleen in het Nelson Mandelapark spelen. Het experiment duurt tot 16 december 2017.