AMSTERDAM - Op 19 januari 2020 geeft Frans Pollux met zijn band een avondvullend concert in het grootste, mooiste en beroemdste theater van Nederland: POLLUX DUIT CARRÉ. De kaartverkoop voor deze éénmalige gebeurtenis start op zaterdag 22 juni om 10:00 uur via www.franspollux.nl en www.carre.nl.


Pollux: "Daar, in die historische zaal, te mogen optreden - ongelooflijk. We zijn niet gauw van de wap, maar nu wel een klein beetje." De Venlonaar heeft inmiddels een enorm oeuvre aan dialectliedjes met meer dan tien albums, een vaste notering in de Top2000 met 'Hald Mich 's Vas', is winnaar van allerlei prijzen zoals voor het 'Beste Limburgse Liedje Aller Tijden', en maakt composities voor films, musicals en toneelproducties.

Frans Pollux (1977) groeide op in Venlo, bleef in Venlo, kreeg er een vriendin, kinderen en een huis, gaat wel eens op vakantie maar keert altijd weer naar Venlo terug, en hij zal – zo ligt het in de lijn der verwachting – uiteindelijk in Venlo sterven. Eerder al zong hij zijn dialectliedjes in heel het land, van Zeist tot Den Haag en van Friesland tot in Paradiso.

Dat stadje aan de Maas waar ooit Caesar en Napoleon rondliepen, staat tegenwoordig vooral bekend om haar culturele export. Theatermakers, schrijvers, filmers, muzikanten en acteurs (onder wie Theu Boermans, Huub Stapel, Peter Buwalda, Jim Taihuttu, Baer Traa, Chantal Janzen en Pieter Kuijpers) verraden dat er iets bijzonders aan de hand is met die grensplaats van nog geen 100.000 inwoners. Wat? Dat weet Frans Pollux, in het dagelijks leven televisiemaker, schrijver en columnist.

Koninklijk Theater Carré

In het hart van de grote wereld, op de bühne van Carré, zal hij die wereld toespreken. En toezingen. In het Venloos dialect. Een daad van welhaast revolutionaire orde. In een avondvullend liedjesprogramma met zijn vaste band (BJ Baartmans, Emil Szarkowicz, Sjoerd Rutten, Rob Geboers en Alexander Op het Veld) en gasten zal Pollux uitleggen wat het leven als Venlonaar de moeite waard maakt. Daarvoor is overtuigingskracht nodig, beseft Pollux, zeker in Amsterdam. En moed. Die gaat hij de komende maanden verzamelen. Het optreden start om 19:00 uur en eindigt rond 21.30 uur. Het optreden zal ruimschoots voor vertrek van de laatste treinen naar Venlo afgelopen zijn.


POLUX DUIT CARRÉ

Zondag 19 januari 2020

Aanvang 19:00 uur, einde +/- 21:30

Kaartverkoop start 22 juni om 10:00 uur

Kaarten via www.franspollux.nl

Gouden Rang €42,50 plus 10% servicekosten, exclusief transactie- en/of verzendkosten en €1,50 restauratietoeslag

Rang 1 €37,50 plus 10% servicekosten, exclusief transactie- en/of verzendkosten en €1,50 restauratietoeslag

Rang 2 €30,00 plus 10% servicekosten, exclusief transactie- en/of verzendkosten en €1,50 restauratietoeslag


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Johan Hauser. www.franspollux.nl / info@franspollux.nl / 0648262404