AMSTERDAM - De foto-expositie ‘Randfiguren’ is op woensdag 31 mei geopend in het stadhuis. Fotografen en marktondernemers Laila Albers (in samenwerking met Lout Brevet) en Crispijn Geus-Tromp onthulden hun eigen foto’s in aanwezigheid van genodigden.

Het zal u niet ontgaan zijn dat er problemen zijn (geweest) rondom de vernieuwingen van het Waterlooplein. Gemeente en markt vonden het tijd voor een beter Waterlooplein, maar er was een hoop onduidelijkheid over wat dat zou moeten zijn.

Waterlooplein

De bestuurscommissie stadsdeel Centrum heeft op 18 april 2017 een uitspraak gedaan, die zowel markt als gemeente recht doen. Deze expositie is onder andere een viering van die uitspraak. De kunstenaars laten het publiek met deze expositie graag de schoonheid, afwijkingen en de gekleurdheid van het Waterlooplein en haar bezoekers zien. Het geeft een beeld van het Waterlooplein, gevierd om haar verscheidenheid aan mensen, een unicum in Amsterdam en omstreken.

In het bestuurlijke hart van de stad, heeft de gemeente deze symbolische ruimte beschikbaar gesteld voor het tonen van het werk aan het publiek. We hopen op een mooi, nieuw Waterlooplein.
 De expositie is het komende half jaar (gratis) te bezichtigen in de lange doorgang - van Amstel naar Waterloopleinzijde - in het stadhuis.