AMSTERDAM- Het jaarlijks Amsterdam BLEND FoodShare Festival op Burendag is hèt social foodfestival van de stad waar uitwisseling centraal staat. Door hapjes, verhalen en talenten te delen leren we wat de buurt en haar buren te bieden hebben. Entree is gratis - bezoekers nemen een eigen gerecht of hapjes mee om te delen en genieten zo gratis mee van de FoodShare kramen, activiteiten en live entertainment. Leuk, lekker en laagdrempelig voor iedereen.

Wie een (gratis!) kraam wil voor een eigen publieksactiviteit of zelfgemaakte FoodShare hapjes kan zich nog melden via meedoen@amsterdamblendmarket.nl. Dankzij steun van Fonds voor Oost en Stadsdeel Amsterdam-Oost kan Stichting Amsterdam BLEND meedenken met bewoners of sociale initiatieven en faciliteren om hun idee tot leven te brengen. Het FoodShare Festival vindt plaats op zaterdag 28 september 2019 15:00 – 20:00 op het Timorplein en bij Stayokay restaurant The 5th.

Dit €0,- evenement is opgezet door social vrijwilligersclub Stichting Amsterdam BLEND om alle Amsterdammers op een laagdrempelige manier samen te brengen. Buurtbewoners, betrokken ondernemers en sociale initiatieven krijgen een podium. Dit is het eerste social foodfestival waar niet betaald wordt maar gedeeld. Gratis uitwisseling van talenten, verhalen en gerechten staat centraal. Zo kan iedereen zowel meegenieten als bijdragen en kan er geproefd worden van de diverse smaken en culturen die de buurt rijk is.

Voor jong en oud is er van alles te doen en te proeven. Entree en deelname zijn gratis – bezoekers worden gevraagd ook iets lekkers mee te nemen om te delen, bijvoorbeeld een lievelingsgerecht, zelfgemaakte hapjes of iets voor op de Buren BBQ. De gerechten met de mooiste presentatie of verhaal maken kans op prijzen! *Alcoholische dranken zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de bar van The 5th.

Programma: Amsterdam BLEND FoodShare Festival op Burendag 2019

15:00 – 20:00 Timorplein 1094CC Amsterdam

★ Activiteiten: Reuzespellen, bosparfum maken, wildpluk kruidenboter maken, gezonde hapjes maken met Gemeenschap Amsterdam Oost, MoneyCar spel, Moving Arts project en KAREL: info over duurzaamheid en afval, Indische Buurt Balie, Kazerne Victor brandweertruck, knutselkraam en schmink. Bij de Ruilkraam delen bezoekers kleine spulletjes, hun talent en tijd dmv briefjes – van klushulp en vervoer tot dierenoppas, taalles of een kop koffie met luisterend oor. Bij de FoodCycle kraam kun je geredde groenten uit lokale winkels uitzoeken en overbodige etenswaren van thuis doneren.

★ Live muziek: Singer-songwriter Wynmm, Jazz- en popduo Lily Was Here, DJ Marcus en knallende afsluiter Afrogrooves.

★ Vanaf 17:00 FoodShare Market en picknickterras met oa: Wildpluk soep van Roserijn en Anna’s Tuin en Ruigte, A Healthy Table van Asma’s Catering, de Taste Before You Waste FoodRescue SaladBar, De Meevaart buurtrestaurant, Bakkie op het Plein en jouw ‘deel’ gerechten of desserts bij de FoodShare kraam en Buren BBQ. Restaurant The 5th serveert hapjes om te proeven van hun menu, zoals veggie curry en mini-burgers.

★ Er komen steeds meer deelnemers bij. Volg het volledige programma op www.facebook.com/AmsterdamBLENDmarket


Help mee!

Wie ook gezellig mee wil helpen als vrijwilliger kan zich nog aanmelden via meedoen@amsterdamblendmarket.nl. Naast meegenieten van het feest krijgen alle vrijwilligers Makkies aangeboden – een beloningsmiddel voor hun vrijwillige inzet te besteden door de stad of in ruil voor vrijwilligershulp. Of ze kunnen gratis meedoen met een verkoopkraam op een volgende Amsterdam BLEND Market. Lokale ondernemers die hapjes willen serveren of doneren zijn ook welkom.

Het Amsterdam BLEND FoodShare Festival 2019 wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam BLEND Events ism Stayokay Amsterdam-Oost, The 5th, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, Fonds voor Oost, diverse foodsponsors en heel veel vrijwilligers.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amsterdam BLEND: Local Goods. Local Heroes.

Amsterdam BLEND staat voor samenkomen, samen delen en samen doen. Online in de community en tijdens de BLEND events zoals de Amsterdam BLEND Markets, de FoodShare events en de jaarlijkse Weggeefmarkt. Elke Amsterdam BLEND event is een sociaal evenement georganiseerd door vrijwilligers als podium voor alle lokale helden: buurtbewoners, ondernemers, talent en sociale initiatieven.

Website: www.amsterdamblendmarket.nl

Facebook: www.facebook.com/AmsterdamBLENDmarket