AMSTERDAM - April en mei zijn altijd maanden vol evenementen en gezelligheid. Hierbij een greep uit de festivals in Oost.

Bredewegfestival

Een jaarlijkse traditie en inmiddels de 40e editie van het Bredewegfestival op Koningsdag. Jong en oud geniet van eten, drinken, muziek, (straat)theater en kinderattracties. De kramen staan op de Hogeweg, Linnaeuskade en Linnaeusparkweg. De Middenweg en Linnaeuskade worden afgesloten voor verkeer. Verkeersregelaars zijn aanwezig.

Loveland van Oranje

Ook op Koningsdag vindt de 3e editie plaats van Loveland van Oranje. Het festival duurt van 11.00 tot 20.00 uur en vindt plaats op Sportpark Middenmeer. Vanaf het Amstelstation rijden pendelbussen naar het festivalterrein. Station Science Park is op deze dag gesloten en er geldt een aangepaste verkeerssituatie rondom het park. Een deel van het sportpark wordt afgesloten en de Wembley- en Kruislaan zijn de hele dag afgesloten met uitzondering voor bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars zijn aanwezig.

Music On Festival

Ook op sportpark Middenmeer vindt op zaterdag 6 mei van 11.00 tot 23.00 uur voor het eerst het Music On Festival plaats. Vanaf het Amstelstation rijden pendelbussen naar het festivalterrein. Station Science Park is open. Er geldt een aangepaste verkeerssituatie rondom het park. De Wembley- en Kruislaan zijn de hele dag afgesloten met uitzondering voor bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars zijn aanwezig.

BierOost Festival

Zaterdag 13 mei vindt de tweede editie plaats van BierOost Festival van 13.00 tot 23.00 uur op de Jaap Eden IJsbaan. De zijstraten van de Kruislaan, Linnaeusparkweg en de Radioweg en de woonwijk tegenover de ijsbaan worden afgesloten en zijn enkel toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars zijn aanwezig.

Oranjebloesem

Op Koningsdag trekt Oranjebloesem van 12.00 tot 20.00 uur bezoekers naar Blijburg aan Zee. Op deze dag is het gehele strand en de weg vanaf de Muiderlaan ernaartoe afgesloten. Ook is er een taxistandplaats op de Muiderlaan en een pendelbushalte op de Bert Haanstrakade.

Vrijland Festival

Vrijdag 5 mei wordt op Blijburg aan Zee de vrijheid gevierd met het Vrijland Festival van 12.00 tot 23.00 uur. Op deze dag is het gehele strand en de weg vanaf de Muiderlaan ernaartoe afgesloten. Ook is er een taxistandplaats op de Muiderlaan en een pendelbushalte op de Bert Haanstrakade.

Let op: in verband met Oranjebloesem en het Vrijland Festival start het zwemseizoen van strand Blijburg op 8 mei in plaats van de officiële start op 1 mei.