AMSYERDAM - Op zaterdag 9 december 2017 presenteert Theater in Huis de zesde editie van Festival JAN EEF. Een uniek buurtfestival met een zien in speciaal hiervoor omgebouwde winkelruimtes. Met traditiegetrouw als afsluiting van de avond een groot feest bij het vernieuwde MidWest.

In 2011 wilde de winkelstraatvereniging ‘Ik Geef om de Jan Eef’ een cultureel evenement in de buurt opzetten, dat bewoners en ondernemers aan elkaar zou verbinden. Theater in Huis nam de opdracht aan en het was de start van een succesvolle samenwerking. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden maken op een ludieke manier kennis met elkaar, met nieuwe en/of bekende winkels en met talentvolle artiesten. Talenten uit verschillende disciplines zoals cabaret, theater, muziektheater staan ineens tussen de schappen en de kassa.

Productiebureau Theater in Huis is jaarlijks organiseert jaarlijks diverse theaterfestivals op locatie, waaronder het succesvolle Vondelfestival, Wilhelmina Huiskamerfestival en Huiskamerfestival Oost.

MidWest opent op 9 december weer de deuren na een tijd van verbouwing. Het is tijdens Festival JAN EEF de eerste mogelijkheid om het vernieuwde pand van binnen te zien.

Programma 9 december 2017

13.00 uur: Historische wandeling door de Baarsjes (aanmelden via www.theaterinhuis.nl)

15.00 uur: Kinderprogramma in de bibliotheek op het Mercatorplein door Aslan Muziekcentrum (vrij toegankelijk)

20.00 uur: Voorstelling 1

21.00 uur: Voorstelling 2

22.00 uur: Voorstelling 3

22.30 uur: Eindfeest: na afloop dansen op livemuziek in de gymzaal van MidWest of lekker opwarmen bij de vuurkorf op de binnenplaats (Cabralstraat 1).

Line-up

  • Janneke de Bijl (cabaret),
  • Samira Dainan (muziek),
  • Victor Luis van Es (cabaret),
  • Radio Nimmerdal (theatraal hoorspel),
  • Hoogma en Van Kasteren (muziektheater),
  • Maarten van den Berg (cabaret),
  • Michiel Hulshof (journalistieke performance)


Locatie & tickets

Locatie: Jan Evertsenstraat, Amsterdam West

Datum: Zaterdag 9 december 2017

Tickets: www.theaterinhuis.nl